Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyynikin Brewing Company ostaa yhden Viron suurimmista panimoista – Tampere säilyy yrityksen kotipaikkana

Tamperelainen Pyynikin Brewing Company on tehnyt esisopimuksen virolaisen Haljalan panimon kiinteistöjen ja laitteiston ostamisesta, pienpanimoyhtiö kertoo tiedotteessa.

Koillis-Virossa, noin 90 kilometrin päässä Tallinnasta sijaitseva panimo on tuotantomäärältään maan kolmanneksi suurin oluttehdas. Haljalan panimo on ollut pitkään tanskalaisen pörssiyhtiö Harboes Bryggeri A/S:n omistuksessa.

Oluttehdas on tuottanut parhaimmillaan vajaat 20 miljoonaa litraa olutta vuodessa. Panimon vuosittainen kokonaiskapasiteetti virvoitusjuomat, mehut ja limuviinat mukaan lukien on noin 30 miljoonaa litraa. Pyynikin Brewing Companyn tämänhetkinen tuotantokapasiteetti on noin kolme miljoonaa litra vuodessa.

Kauppaan eivät kuulu Haljalan panimon entisen omistajan Harboes Bryggeri A/S:n virolaiset tuotemerkit.

– Tuotantomme on kasvanut viime vuosina hurjaa vauhtia. Olemme etsiskelleet kuumeisesti lisää kapasiteettia, koska emme ole pystyneet täyttämään kaikkia tilauksiamme. Toimitusongelmat ovat hankaloittaneet liiketoimintaamme ja hidastaneet kasvua, Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere kertoo tiedotteessa.

Tänä vuonna tarve kasvattaa yhtiön tuotantoa on tiedotteen mukaan 80 prosenttia. Se tarkoittaa noin kahta miljoonaa litraa juomia.

Peren mukaan valmista tuotantokapasiteettia etsittiin ensin Suomesta, ilman menestystä. Tämän jälkeen katseet suunnattiin ulkomaille.

Haljalan tehtaassa aiotaan valmistaa virvoitusjuomia ja juomasekoitteita. Yrityksen oluttuotanto pysyy tuotekehityksen, markkinoinnin, myynnin ja hallinnon ohella Tampereella.

Pyynikin Brewing Company työllistää tällä hetkellä Tampereella yli 30 henkilöä. Haljalaan palkataan aluksi noin 20 lisää.

– Kun tehdas pyörii täysillä, tulemme palkkaamaan lisää väkeä, Pere sanoo.

Viime kuukausina Haljalassa on ollut jo muutamia työntekijöitä valmistamassa virvoitusjuomia ja testaamassa tehtaan laitteistoa.

Ensimmäisten Haljalassa valmistettujen juomien toimitukset Suomeen alkavat jo tällä viikolla.

Talouslehti Financial Times listasi Pyynikin Brewing Companyn viime vuonna Euroopan nopeimmin kasvavaksi panimoalan yritykseksi. 1 000 nopeimmin kasvavan eurooppalaisen yrityksen listalla pienpanimo löytyi sijalta 621.