Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköautojen ensirekisteröinnit tuplaantuivat viime vuonna

Sähköautojen ensirekisteröinnit yli kaksinkertaistuivat viime vuonna toissa vuoteen verrattuna, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Vaihtoehtoisten käyttövoimien osuus oli viime vuonna 20 prosenttia henkilöautojen ensirekisteröinneistä, kun edellisenä vuonna osuus oli vajaat yhdeksän prosenttia.

Traficomin mukaan täyssähkökäyttöisiä henkilöautoja rekisteröitiin viime vuonna yli 4 200, mikä on 124 prosenttia enemmän kuin toissa vuonna. Täyssähköautojen lisäksi markkinoilla on ladattavia hybridejä ja kaasukäyttöisiä autoja.

– Hienoa, että vaihtoehtoiset käyttövoimat kiinnostavat uusien autojen ostajia. Tämä auttaa meitä saavuttamaan Suomen päästötavoitteet eli puolittamaan kotimaan liikenteen kasvihuonepäästöt vuoteen 2030 mennessä, arvioi Traficomin Kestävä ja puhdas ympäristö -verkoston johtaja Jarno Ilme tiedotteessa.

Viime vuonna vaihtoehtoisten käyttövoimien ensirekisteröintimäärä ylitti ensimmäistä kertaa dieselkäyttöisten henkilöautojen rekisteröintimäärän. Dieseleiden osuus ensirekisteröinneistä supistui vajaaseen 15 prosenttiin. Bensakäyttöisten autojen osuus oli 65 prosenttia.

Käytettyjen sähköautojen tuonti käynnistynyt

Uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada 2 000 euroa valtion hankintatukea Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta. Viime vuonna tukea myönnettiin yli 2 000 sähköauton hankintaan, kun vuonna 2019 määrä oli runsas tuhat.

Samalla on käynnistynyt myös käytettyjen täyssähköautojen tuonti, joka kaksinkertaistui toissa vuodesta. Ladattavien hybridien tuonti lisääntyi 40 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.