Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Mustanmeren rannan lukaali näyttää isolta rakennustyömaalta – onko Putinin miljardipalatsi umpihomeessa?

Venäjän presidentti Vladimir Putinin käyttöön väitetysti rakennettu palatsikompleksi on uuden videon perusteella pahasti kesken.

Näin väittää ainakin Kremlille myönteinen Mash-verkkomedia. Suomessa asiasta kertoo Verkkouutiset.

Tuoreeksi väitetyllä videolla käyskennellään pitkin keskeneräistä palatsirakennuksen pihamaata ja tarkastellaan remontissa olevia tiloja. Mashin tuottaman videon julkaisi uutiskanava Rossija24.

Vastikään pidätetyn oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin säätiö julkaisi viime viikolla ”Putinin palatsi” -nimisen videon, jolla esitellään Putinin ökykartanoksi väitettyä rakennusta. Videolla on Youtubessa jo yli 100 miljoonaa katselukertaa.

Navalnyin selvityksen mukaan tsaarityylisen palatsin kustannukset ovat nousseet yli miljardiin euroon. Rahoituksesta on vastannut Putinin lähipiiri, ja hulppeaa kompleksia vartioivat valtion viranomaiset.

Myös Navalnyin videolla pytingin kerrotaan olevan tällä hetkellä remontissa, koska siitä paljastui homevaurioita.

Putin itse kiisti tällä viikolla hänellä tai hänen lähisukulaisillaan olevan mitään tekemistä koko palatsin kanssa.

Venäjän turvallisuusvirasto FSB on vahvistanut, että palatsin yllä on lentokieltoalue. Virallinen syy tähän on Mustanmeren rannan suojaaminen Naton vakoilijoilta.

Mashin tuore video saattaa olla yritys todistaa, ettei ”Putinin palatsi” ole todellisuudessa niin loistokas kuin Navalnyi ja hänen säätiönsä väittävät.

Palatsikompleksia ja siitä julkaistua videota on käytetty opposition todisteena Kremlissä rehottavasta korruptiosta.

Katso molemmat videot alta.

Juttua muokattu klo 15.19: Lisätty tieto uutiskanava Rossija24:stä.