Venäjän televisio ryhtyi vastaiskuun Navalnyin skandaalivideota vastaan – "Putinin palatsissa" ei merkkejä luksuksesta

Venäjän valtiollinen televisio on lähtenyt vastaiskuun oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin julkaisemaa ja jättihitiksi noussutta videota vastaan. Videolla , jota on katsottu Youtubessa yli sata miljoonaa kertaa, kuvaillaan Mustanmeren rannalla sijaitsevaa palatsia, joka videon mukaan kuuluu presidentti Vladimir Putinille tai tämän lähipiirille.

Putin on torjunut väitteet, mutta video on herättänyt laajaa suuttumusta ja saanut kymmenet tuhannet venäläiset osoittamaan mieltään.

Uutiskanava Rossija24 julkisti uutispalvelu Mashin tuottaman videon, jonka sanotaan kuvaavan samaa rakennusta kuin Navalnyin videolla. Videolla palatsi näyttää olevan rakennustyömaana.

– Tuolla ei näy merkkejä siitä luksuksesta, jonka kuulemma pitäisi olla tuossa suuressa rakennuksessa. Se johtuu siitä, että talo on yksi suuri rakennustyömaa, todettiin Rossijan lähetyksessä.

Navalnyin korruptionvastaista säätiötä johtava Maria Pevtshih ei nähnyt valtiontelevision ulostulossa syytä perääntyä. Säätiön videon mukaan on tiedossa, että palatsi on rakennustyömaana, koska rakentamisen aikana tehdyt virheet ovat johtaneet miljardien haaskaamiseen.

– Mash vahvisti sen, mistä me kirjoitimme, rakennustöistä ja homeesta. Kiitos, mutta me tiesimme sen jo, hän tviittasi.

Televisiossa näytetty video ei kertonut, kuka palatsin omistaa.

Navalnyin tukijoita ja perheenjäseniä asetettu kotiarestiin

Navalnyin tukijoita on asetettu kotiarestiin Venäjällä. Navalnyin veli Oleg Navalnyi ja Moskovan toimiston koordinaattori Oleg Stepanov on asetettu kotiarestiin maaliskuuhun asti. Myös aktivisti ja Navalnyin tukijaa Ljubov Sobolia uhkaa vapauksien rajoittaminen, hänen asianajajansa sanoi.

Navalnyin perheeseen ja tukijoihin kohdistuva paine on kasvanut sen jälkeen, kun kymmeniätuhansia venäläisiä marssi viime viikonloppuna Navalnyin vapauttamisen puolesta. Uusia protesteja on suunniteltu myös tämän viikon sunnuntaille.

Venäjän viranomaiset ovat myös varoittaneet, että "massalevottumuuksiin" osallistuvat voivat joutua syytteisiin.

Viime viikonlopun protestien jälkeen on otettu kiinni jo yli 4 000 ihmistä. Venäjän viranomaisten mukaan syynä on muun muassa kokoontumisrajoitusten rikkominen korona-aikana.

Navalnyi: Enemmistö on puolellamme

Navalnyi itse on kehottanut vankilastaan lähettämän viestin kautta ihmisiä kaduille.

– Enemmistö on puolellamme. Herätetään heidät, hän kirjoitti.

Navalnyi otettiin kiinni ja vangittiin aiemmin tässä kuussa, kun hän palasi Saksasta Venäjälle. Oppositiopoliitikko oli Saksassa saamassa hoitoa myrkytykseen, josta hän syyttää Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:ta.

Myös eri länsimaiden tutkimusten mukaan myrkytykseen käytettiin Novitshok-ryhmän hermomyrkkyä, joka viittaisi valtiolliseen toimijaan.

Venäjä on kiistänyt, että FSB:lla olisi mitään tekemistä myrkytyksen kanssa.

Mainos: Länsi-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka