Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Piirihallitus esittää Kirsi Pihaa kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Helsingissä

Kokoomuksen Helsingin piirin piirihallitus esittää johdon konsulttia Kirsi Pihaa puolueen pormestariehdokkaaksi. Piha ilmoitti aiemmin tänään olevansa valmis ryhtymään kokoomuksen pormestariehdokkaaksi.

Piirihallitus kertoo päätöksen olleen yksimielinen. Sen mukaan Pihan osaaminen tulisi korona-aikana käyttöön.

– Kirsillä on monipuolinen kokemus politiikasta ja muutoksen johtamisesta. Sellaiselle osaamiselle on erityisesti tarvetta, kun koronan aiheuttamia jälkiä korjataan, Helsingin Kokoomuksen puheenjohtaja Maarit Vierunen sanoo tiedotteessa.

Lopullisen päätöksen ehdokkaasta tekee 15. helmikuuta kokoontuva ylimääräinen piirikokous. Myös kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman oli ilmoittanut olevansa valmis pormestariehdokkaaksi.

53-vuotias Piha on toiminut Helsingin kaupunginvaltuustossa vuosina 1992–1996, kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1994–1996 ja 1999–2003 sekä Euroopan parlamentin jäsenenä vuosina 1996–1999. Hän on Ellun Kanat -muutostoimiston perustaja ja omistaja.

Aatteelliset eronteot "eivät kiinnosta paskan vertaa"

Piha on nähty kokoomuksessa liberaalimman ja vihreämmän siiven pormestariehdokkaana, kun taas Rydmania on asemoitu oikeaan laitaan ja lähemmäksi perussuomalaisia. Piha sanoi ilmoittautumisensa yhteydessä varsin suorasukaisin sanakääntein, etteivät tämänkaltaiset arviot ole hänestä oleellisia.

– Mua ei kiinnosta paskan vertaa kaikenlaiset rajapinta-analyysit ja tarkoitushakuiset persu/viherspekuloinnit, hän tviittasi.

Twitterketjussa Piha linjasi, että Helsingin tulee pitää huolta niin inhimillisestä, ekologisesta kuin taloudellisestakin kantokyvystä.

– Ilman toimeliaita ihmisiä ei ole mitään, ilmastokriisin laiminlyönti tuhoaa tulevaisuuden edellytykset, eikä ilman virkeää taloudellista toimintaa ole turvaverkkoakaan.

Ehdokkaina muiden muassa Halla-aho, Sinnemäki ja Razmyar

Helsingin pormestarin tehtävään ovat tarjolla myös nykyiset apulaispormestarit, vihreiden Anni Sinnemäki ja SDP:n Nasima Razmyar. Muita tarjokkaita tehtävään ovat perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet, vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki, keskustan Eeva Kärkkäinen, kristillisdemokraattien Mika Ebeling, nyt-liikkeen kansanedustaja Harry Harkimo ja sinisen tulevaisuuden Tiina Ahva.