Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumimyrsky rymisteli yli Yhdysvaltojen itärannikon – paikoin satoi puoli metriä lunta

Voimakas lumimyrsky on iskenyt Yhdysvaltojen itärannikolle ja sekoittanut sekä liikenteen että koronarokotusten jakoa. Paikoin Pennsylvanian ja New Jerseyn osavaltioissa on satanut jopa puoli metriä lunta. New Yorkin ennakoitiin voivan saada niskaansa yhtä paljon. Myrskyn ja lumipyryn ennakoidaan voivan jatkua keskiviikkoon asti.

Kansallinen sääpalvelu NWS antoi myrskyvaroituksen joka ulottuu Virginian osavaltiosta Maineen.

New Yorkissa ja New Jerseyssä julistettiin hätätila ja suositeltiin välttämään matkustamista. Koulut suljettiin keskiviikkoon asti, ja koronarokotteiden jakelu keskeytettiin. New Yorkin metron maanpäällisten osien liikenne pysäytettiin tiistai-iltapäivään asti, ja satoja lentoja New Yorkin, Bostonin, Philadelphian ja Washingtonin lentokentille peruttiin.

Washingtonissa oli määrä avata koulut tiistaina lähes vuoden koronatauon jälkeen. Lumimyrskyn takia paluuta lähiopetukseen lykättiin.

Myrskyyn eksynyt muistisairas iäkäs nainen löydettiin paleltuneena Pennsylvaniassa. Samassa osavaltiossa lumenraivauksesta syntynyt naapuririita muuttui veriteoiksi. Lumen siirtelystä suuttunut mies ampui naapurissa asuneen pariskunnan ja lopulta itsensä, kun poliisi saapui paikalle ottamaan hänet kiinni.