Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Muusikko Marilyn Mansonia syytetään pahoinpitelyistä ja seksuaalisesta väkivallasta

Näyttelijä Evan Rachel Wood ja neljä muuta naista syyttävät yhdysvaltalaismuusikko ja -näyttelijä Brian Warneria henkisestä ja fyysisestä väkivallasta. Warner tunnetaan paremmin taiteilijanimellään Marilyn Manson. Asiasta kertovat muun muassa Vanity Fair ja Variety.

Julkisissa Instagram-julkaisuissa Warneria syytetään raiskauksista, pahoinpitelyistä ja kiduttavasta henkisestä väkivallasta. Yhdessä julkaisussa Warnerin kerrotaan myös muun muassa pakottaneen erään naisista käyttämään huumeita ja estäneen tältä pääsyn sairaalaan tämän menetettyä niiden vaikutuksesta tajuntansa.

Maanantaina julkaistussa Instagram-päivityksessään Wood kertoo, että Warner käytti häntä hyväkseen vuosien ajan ja aloitti manipuloinnin suhteeseen jo Woodin ollessa teini-ikäinen.

– Minut aivopestiin ja manipuloitiin alistumaan, Wood muun muassa kirjoittaa julkaisussaan.

Woodin ja Warnerin suhteesta tuli julkinen vuonna 2007. Wood oli tuolloin 19-vuotias ja Warner 37. Pariskunta kihlautui vuonna 2010, mutta erosi saman vuoden aikana.

Evan Rachel Wood on kertonut vuonna 2016 julkisuudessa joutuneensa aiemmassa, väkivaltaisessa parisuhteessaan raiskauksen uhriksi. Warner on kiistänyt liittyvänsä näihin paljastuksiin.

Warner kiisti naisten syytökset Marilyn Manson -Instagram-tilillään. Lausunnossa Warner toteaa muun muassa, että hänen elämänsä ja taiteensa ovat jo pitkään olleet kiisteltyjä.

– Mutta nämä tuoreet väitteet ovat kuitenkin kammottavia todellisuuden vääristymiä, lausunnossa kirjoitetaan.

– Intiimit suhteeni ovat aina olleet täysin suostumuksellisia samanhenkisten partnerien kanssa.

Warneria syytettiin täsmentämättömistä seksuaalirikoksista jo vuonna 2018. Syytös liittyi vuonna 2011 väitetysti sattuneeseen tapaukseen. Tapaus raukesi todisteiden puutteen ja syyteoikeuden vanhenemisen takia.

Vuonna 2018 Warneria syytettiin myös suositun televisiosarja Housen kuvauksissa tapahtuneesta seksuaalisesta häirinnästä. Warner ei ole kommentoinut tapausta.

Uusien syytösten tultua ilmi Warnerin levy-yhtiö Loma Vista Recordings irtisanoi sopimuksensa artistin kanssa ja ilmoitti välittömästi lopettavansa Marilyn Mansonin uusimman albumin markkinoinnin.

Manson on myös erotettu roolistaan American Gods -televisiosarjassa.

Warner on julkaissut uransa aikana lukuisia menestyneitä albumeita, joista monet ovat nousseet Yhdysvaltain myydyimpien top 10 -listalle.

Wood tunnetaan muun muassa televisiosarjasta Westworld ja elokuvista Kolmetoista sekä The Wrestler – painija.