Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokaiinia, amfetamiinia, ekstaasia – Yhden erän rikoshyödyksi epäillään Lappeenrannan miehen osalta 2,7 miljoonaa euroa

Suomesta ja Alankomaista paljastuneen laajan huumevyyhden yhtenä keskeisenä toimijana virkavalta pitää niin sanottua Lappeenrannan miestä, jonka tekemisiä on tutkittu Kaakkois-Suomen poliisissa.

Hieman yli 30-vuotiaan miehen epäillään tilanneen Alankomaista Suomeen useita huumausaine-eriä. Poliisin mukaan erät ovat olleet suuria ja sisältäneet ison valikoiman erilaisia huumeita.

– Volyymi on ollut valtava, toteaa rikoskomisario Marko Heinonen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Suuri volyymi käy ilmi poliisin arvioimasta rikoshyödyn määrästä, jota mies on saanut vyyhdin yhteydessä. Rikoshyöty yhden huume-erän osalta on ollut poliisin mukaan katukauppa-arvoltaan 2,7 miljoonaa euroa.

Kaakkois-Suomen poliisista kerrotaan STT:lle, että epäilty on Suomen kansalainen. Tekijä on vangittuna, eikä hänellä ole merkittävää aiempaa rikostaustaa.

Huumeiden tilausta ja levitystä

Miehen epäillyt rikokset sijoittuvat marraskuun 2019 ja huhtikuun 2020 välille. Miehen tilaukset sisälsivät kokaiinia, amfetamiinia, ekstaasia, kristallia ja huumeiksi luokiteltavia lääkkeitä. Huumeitaan hän levitti Heinosen mukaan muun muassa Hämeeseen ja Kaakkois-Suomeen.

Mies oli mukana koko huumeiden hankinta- ja jakeluketjussa, sillä hän on tilausten lisäksi järjestänyt aineiden maksun ja vastaanotto-organisaation toiminnan.

Mies otettiin kiinni kotoaan Lappeenrannassa 7. joulukuuta ja häntä epäillään todennäköisin syin useista törkeistä huumausainerikoksista. Kotietsinnän yhteydessä asunnosta löydettiin myös kolme asetta: kivääri, pienoiskivääri sekä katkaistu haulikko. Katkaistun haulikon osalta miestä epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta.