IL: Meppi Alviina Alametsä on saanut työssään seksuaalisia ehdotuksia

Alviina Alametsä on saanut seksuaalisia ehdotuksia. Laura Oja

Europarlamentaarikko Alviina Alametsä (vihr.), 28, on saanut työssään seksuaalisia ehdotuksia, kertoo Iltalehti .

– Siihen, että minulle on tullut häirintää, vaikuttaa varmaan se, että olen uusi parlamentissa ja nuorempi. Jotkut mepit ehkä kokevat, että se on heidän oikeutensa ja he voivat kohdella eri tavalla. Se on ikävää, Alametsä kertoo Iltalehdessä.

Alametsä kertoo saaneensa seksuaalisia ehdotuksia korona-aikana puhelimitse – jopa meppikollegalta kesken palaverin.

– Kun kerroin rauhallisesti, että tämä on asiatonta, sain luurin korvaan.

Alametsä sanoo lehdessä, että etenkin avustajat ovat kertoneet hänelle kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä parlamentissa.

– On verbaalista häirintää, asiatonta koskettelua. Hallinnon koulutuksessa minulle kerrottiin, että europarlamentaarikko on riisunut housunsa suoraan avustajan edessä ja odottanut jotain.

Osa mepeistä ei ota Alametsän mukaan neuvotteluissa häntä ja muita nuoria naisia vakavasti.

– Ei haluta antaa puheenvuoroa, ei haluta kommentoida meidän sanomisia, sivuutetaan, on tytöttelyä ja haukkumista.

Alametsä korostaa, että suurin osa meppikollegoista kohtelee häntä hyvin ja kunnioittavasti.

Alametsä on parlamentin ulkoasianvaliokunnan ainoa suomalainen jäsen ja toimii yhtenä parlamentin mielenterveyskoalition puheenjohtajista.

Hänet myös nimettiin vuodenvaihteessa parlamenttiryhmänsä koordinaattoriksi turvallisuus- ja puolustuspolitiikan valiokunnassa.

– Olen valiokunnan nuorin. En ollut lainkaan varma, kuinka painavia tehtäviä minun on mahdollista saada ja kuinka monta vuotta täytyy ensin todistaa omaa osaamista. Kun ryhmäni perehtyi ansioluettelooni ja taustaani, heti alettiin ehdottaa kovempia tehtäviä, Alametsä sanoo Iltalehdessä.

Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiativessa (CMI), Mielenterveyspoolissa projektipäällikkönä sekä Pekka Haaviston (vihr) avustajana silloin, kun Haavisto oli ulkoministeriön rauhanvälityksen erityisedustaja.

Parlamenttiin Alametsä nousi Britannian EU-eron myötä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka