Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eva Biaudet on RKP:n pormestariehdokas Helsingissä

Helsingin RKP on nimennyt kansanedustaja Eva Biaudetin pormestariehdokkaakseen tulevien kuntavaalien yhteydessä. Hän oli RKP:n presidenttiehdokas vuonna 2012 ja Paavo Lipposen (sd.) toisen hallituksen peruspalveluministeri vuosina 1999–2000 ja 2002–2003.

Biaudet on toiminut myös Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin ihmiskaupan vastaisen toiminnan erityisedustajana.

Helsingin pormestarin tehtävään ovat tarjolla myös nykyiset apulaispormestarit, vihreiden Anni Sinnemäki ja SDP:n Nasima Razmyar.

Muita ehdokkaita ovat perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki, keskustan Eeva Kärkkäinen, kristillisdemokraattien Mika Ebeling, nyt-liikkeen kansanedustaja Harry Harkimo ja sinisen tulevaisuuden Tiina Ahva.

Kokoomuksen Helsingin piirin piirihallitus esittää johdon konsulttia Kirsi Pihaa puolueen pormestariehdokkaaksi.

Päätös ei kuitenkaan ole lopullinen. Myös kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman on ilmoittanut olevansa valmis pormestariehdokkaaksi.