Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sammon tulos romahti Nordea-omistusten arvonalennuksen jälkeen – konsernijohtajan mukaan päättynyt vuosi oli silti menestyksekäs

Finanssikonserni Sammon tulos ennen veroja vajosi loka–joulukuussa 675 miljoonaa euroa tappiolle. Konsernin tulos vuotta aiemmin oli 468 miljoonaa euroa voitolla.

Yhtiön hallitus kirjasi tänään konsernin Nordean osakkeista arvonalentumistappion, joka pienentää konsernin tulosta noin 900 miljoonaa euroa. Yhtiö perusteli ratkaisua sillä, että Nordean markkina-arvo on pitkään alittanut sen arvon, jolla Nordean osakkeet on kirjattu konsernin taseeseen.

Koko vuoden tulos ennen veroja pysyi voitollisena, mutta laski vuotta edeltävästä tasosta 75 prosenttia 380 miljoonaan euroon.

Konsernijohtaja Torbjörn Magnusson sanoo, että päättynyt vuosi oli Sampo-konsernille menestyksekäs haastavasta tilanteesta huolimatta. Konserni keskittyy entistä vahvemmin vahinkovakuutustoimintaan, ja Magnusson oli tyytyväinen sen vahvaan tulokseen.

Osana painottumista Sampo myi merkittävän osuuden Nordea-osakkeistaan syksyllä, mikä alensi sen omistusta neljän prosenttiyksikön verran alle 16 prosenttiin.

– Osakkeiden myyntiin liittynyt raportoitu tappio ja viimeisen vuosineljänneksen lopussa konsernitaseeseen kirjattu jäljelle jääneiden osakkeiden arvonalentumistappio alensivat konsernin nettotulosta 1,2 miljardilla eurolla, Magnusson sanoo tiedotteessa.

Konsernijohtajan mukaan kyseisillä erillä ei ole vaikutusta Sammon osingonmaksukykyyn. Konsernin hallitus esittää päättyneeltä vuodelta jaettavaksi 1,70 euroa osakkeelta.