Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maaseudun Tulevaisuuden kysely: Suuri osa suomalaisista siirtäisi jalkapallon EM-kisat Venäjältä ja hyväksyisi uudet EU-pakotteet

Seitsemän kymmenestä suomalaisesta haluaisi siirtää jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailut pois Venäjältä, selviää Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä.

Koronaviruksen takia siirtyneet EM-kisat on tarkoitus järjestää kesällä useassa Euroopan maassa. Yksi kisakaupungeista on Pietari.

Enemmistö kyselyyn vastanneista ajattelee myös, että Suomen pitäisi olla mukana mahdollisissa seuraavissa Venäjän vastaisissa EU-pakotteissa. Uudet pakotteet ovat nousseet esiin sen jälkeen, kun maan oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyi vangittiin.

Erityisesti vihreiden ja RKP:n kannattajat haluavat osallistua EU-pakotteisiin. Perussuomalaisten kannattajista enemmistö on sitä mieltä, että Suomen pitäisi jättäytyä mahdollisten pakotteiden ulkopuolelle.

Kantar TNS Agrin teettämään kyselyyn vastasi helmikuussa yli tuhat suomalaista. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.