Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakkanen kurittaa edelleen Texasin osavaltiota, jossa miljoonat ovat ilman sähköä

Yhdysvalloissa pakkanen kurittaa edelleen Texasin osavaltiota, jossa miljoonat ovat ilman sähköä. Ennennäkemätön talvimyrsky on johtanut myös lukuisiin kuolemiin usean osavaltion alueella.

Kylmän sään vaikutuksista kertoo muun muassa uutiskanava CBS News , jonka mukaan Texasissa on vailla sähköä yhteensä yli 3,5 miljoonaa kotia ja yritystä.

Uutiskanavan mukaan osavaltiossa on mitattu viime aikoina kylmimpiä lämpötiloja vuosikymmeniin.

Texasin lisäksi talvisäästä ovat kärsineet erityisen kovasti Alabaman, Oregonin, Oklahoman, Kansasin, Kentuckyn ja Mississippin osavaltiot.

Texasin osavaltion pääkaupungissa Austinissa lämpötilat laskivat 12 pakkasasteeseen, kun normaalisti helmikuussa on keskimäärin seitsemän lämpöastetta. Huomattavasti muuta maata pohjoisemmassa sijaitsevassa Alaskassa oli sen sijaan mitattu samaan aikaan Anchoragen kaupungissa kuutisen pakkasastetta.

Talvimyrsky aiheuttanut muun muassa liikennekuolemia

Poikkeuksellisista pakkasoloista kärsivien osavaltioiden alueella uskotaan talvimyrskyn seurauksena kuolleen tähän mennessä yli 20 ihmistä. Talvimyrsky on muun muassa aiheuttanut liikennekuolemia usean osavaltion alueella.

Texasissa on henkensä menettänyt myös useampi lämpöä etsinyt ihminen. Uutiskanava NBC Newsin mukaan Texasissa kuoli häkämyrkytykseen nainen ja tyttö, jotka olivat yrittäneet käyttää autoa saadakseen lämpöä.

CBS puolestaan kertoo toisesta texasilaistapauksesta, jossa isoäiti ja kolme lasta kuolivat tulipalossa, kun he olivat yrittäneet pysytellä lämpimänä kylmän keskellä.

Louisianan osavaltiossa puolestaan mies kuoli liukastuttuaan jäällä ja lyötyään päänsä. Tennesseessä kuolivat 10-vuotias poika ja hänen kuusivuotias siskonsa pudottuaan jään läpi lampeen.

Talvimyrsky on synnynttänyt weather.com-sääsivuston mukaan ainakin neljä tornadoa. Pohjois-Carolinassa tornadon vuoksi kuoli ainakin kolme ihmistä, minkä lisäksi kymmenen loukkaantui.

Sukeltaneet lämpötilat ovat koituneet kohtalokkaiksi myös Meksikossa, jossa viranomaiset kertovat kuuden ihmisen kuolleen.

Biden: Viranomaisten toimet pelastaneet henkiä

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden julisti sunnuntaina Texasiin hätätilan. Tiistaina hän vakuutti tarjoavansa "historiallisen myrskyn" vaikutuksista kärsiville lisää hätäresursseja.

Lisäksi hän kiitteli teiden kunnossapidosta huolehtivia, osavaltion poliiseja ja ensipelastajia, joiden nopeat toimet ovat hänen mukaansa kammottavissa olosuhteissa pelastaneet henkiä.

Yhdysvaltain kansallinen ilmatieteen laitos (NWS) sanoi talvimyrskyn suuntaavan vielä kohti maan koillisosia, ennen kuin se etenee Kanadan itäosiin.