Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänään raportoidaan lähemmäs 600 uutta koronavirustartuntaa, Britannian koronamuunnos herättää huolta Suomessa

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) järjestämässä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että erityisesti Britannian koronamuunnos herättää huolta Suomessa. Tähän mennessä on todettu yhteensä 450 virusmuunnostapausta. Näistä 427 on Britanniassa havaittua muunnosta. 22 tapausta on Etelä-Afrikan muunnosta ja yksi Brasilian muunnosta.

Valtaosa Britannian muunnostapauksista on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella. Husin alueen osuus on hieman yli 70 prosenttia todetuista virusmuunnostapauksista.

Ravintoloiden osalta on pohdinnassa, olisiko mahdollista sulkea ne joksikin aikaa pääkaupunkiseudulla, sanoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen tiedotustilaisuudessa. Puumalaisen mukaan ravintoloiden sulkemisella epidemiaa saataisiin tehokkaammin hillittyä.

Uusista tartunnoista suurin osa painottuu muutamille alueille Suomessa. Erityisesti pääkaupunkialueen tartuntaluvut korostuvat, ollen selkeästi suurempia kuin muualla.

Puumalaisen mukaan Suomessa saatetaan tänään raportoida lähemmäs 600 uutta koronavirustartuntaa.

STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sanoi, että Suomessa ei olla lähellä tilannetta, jossa ulkonaliikkumiskiellot tai vastaavat sulkutoimet olisivat tarpeellisia. Eniten terveydenhuoltoa kuormittaa nyt koronatartuntojen testaus- ja jäljitystyö. Sairaanhoidon kapasiteetti ei ole välittömästi uhattuna.

Puumalainen kertoi EU:n tavoitteena olevan, että elokuun loppuun mennessä 70 prosenttia aikuisväestöstä olisi rokotettu. Suomessa rokotuskapasiteetti on kunnossa, kunhan rokotteita saadaan maahan tarvittava määrä.

THL:n mukaan neljän viime viikon aikana Suomen covid-19-tapausten määrät ovat pysytelleet valtakunnallisesti samalla, melko korkealla tasolla. Tartuntoja todetaan viikoittain noin 2300–2700 kappaletta.

Valtakunnallisesti sairaalahoidon kuormitus on pysynyt melko vakaana, mutta tehohoidon tarve on kasvanut jonkin verran viime päivinä. Kuolemantapausten viikoittainen määrä on hitaassa laskussa.