Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus laajentaa rokotteiden korvaamista työterveydessä – koronarokotuksen korvaustaksa 10 euroa, myös matkat rokotuksiin korvataan

Hallitus haluaa laajentaa koronarokottamisen korvaamista työterveyshuollossa. Hallitus esittää, että sairaanhoitokorvauksiin lisättäisiin väliaikaisesti koronarokottamisen korvaustaksa. Korvauksen suuruus olisi kymmenen euroa.

Lisäksi matkakustannukset sekä julkisessa että yksityisessä terveydenhuollossa tehtyihin rokotuksiin korvattaisiin.

Koronarokottamisen korvaus voitaisiin maksaa suorakorvauksena yksityiselle työterveyshuollon palveluntuottajalle, jolloin työnantajan maksettavaksi jäisi rokottamistoimenpiteen omavastuuosuus.

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa sanotaan, että hallituksen esityksellä yritetään helpottaa rokottamista työterveyshuollossa, jos kunta näin haluaa.

Kokonaisvastuu rokottamisesta olisi edelleen kunnilla, ja kunnat päättävät rokotussuunnitelmissaan muiden tahojen osallistumisesta rokottamiseen. Valtio vastaa rokotteiden hankinnasta ja kunnat järjestämisvastuulleen kuuluvasta jakelusta.

Laki tulisi voimaan mahdollisimman pian ja olisi voimassa vuoden loppuun.