Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltalaismediat: Lentokoneesta satoi osia esikaupunkialueelle Denverissä

Yhdysvalloissa United Airlines -lentoyhtiön lentokoneeseen tuli pian nousun jälkeen moottorivika ja koneesta putosi osia Denverin esikaupunkialueelle, kertovat yhdysvaltalaismediat. Onnettomuus tapahtui paikallista aikaa lauantaina alkuiltapäivästä.

Uutiskanava CNN:n mukaan kone palasi moottorivian vuoksi Coloradon osavaltion pääkaupungin Denverin kansainväliselle lentokentälle, jonne sen onnistui laskeutua turvallisesti.

Koneesta pudonneet osat aiheuttivat jossain määrin omaisuusvahinkoja, mutta poliisin mukaan henkilövahingoilta vältyttiin, kertoo uutiskanava NBC News.

Broomfieldin poliisi kertoo Twitterissä , että koneesta on pudonnut osia ainakin yhden kodin pihaan sekä naapurustosta löytyvään puistoon.

– Ottaen huomioon, miten paljon ihmisiä Commons Parkissa on viikonloppuna, olemme kiitollisia, ettei kukaan loukkaantunut, poliisi kertoi Twitterissä.

Poliisi kehotti koneen osia pihoiltaan tai naapurustosta löytäviä ihmisiä olemaan koskematta löytämiinsä palasiin. Lisäksi poliisi pyysi alueen asukkaita ilmoittamaan mahdollisista löydöksistä tai loukkaantumisista. Poliisilaitoksen julkaiseman tviitin mukaan noin 1 400 asukkaalle on lähtenyt pyyntö etsiä koneen palasia pihoilta.

Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta (NTSB) on lähettänyt poliisin mukaan ryhmän jatkamaan onnettomuuden tutkintaa. NTSB kertoo omalla Twitter -tilillään aloittaneensa tutkinnan lauantaisen tapauksen johdosta.

Broomfield sijaitsee CNN:n mukaan noin 40 kilometriä pohjoiseen Denveristä ja vajaat 50 kilometriä itään Denverin kansainväliseltä lentokentältä.

"Taivaalla oli mustaa savua"

Uutiskanava CNN:lle tapahtunutta kommentoinut Kieran Cain kertoi olleensa leikkimässä lastensa kanssa pihalla, kun lentokone lensi heidän yläpuolellaan ja kuului kovaääninen pamahdus.

– Näimme sen menevän ylitse, kuulimme ison räjähdyksen, katsoimme ylöspäin ja taivaalla oli mustaa savua, hän kertoi CNN:lle.

Cainin mukaan tämän jälkeen maahan alkoi sataa taivaalta osia. Hänen mukaansa osat näyttivät tavallaan jopa leijuvan, eivätkä vaikuttaneet täten kauhean painavilta. Asiaa jälkikäteen tarkastellessa hän ei kuitenkaan koe asian enää olevan näin.

– Jättimäisiä metallinpalasia on ympäriinsä, hän summasi ja kertoi olleensa yllättynyt siitä, että kone jatkoi matkaansa muuttamatta kummemmin lentorataansa.

Yhdysvaltalaislehti USA Todayn mukaan sosiaalisessa mediassa on levinnyt video, jolla nähtävästi näkyy United Airlinesin koneen vioittunut moottori. Videon julkaisseen Twitter-käyttäjän mukaan hurja video on koneessa olleen matkustajan kuvaama. Lisäksi hän kertoo omien vanhempiensa olleen kyseisellä lennolla.

Videolla näkyy, kuinka moottorin ympäriltä on kuoriutunut valtaosa tavallisesti näkyvästä metallipinnasta. Moottori on osittain tulessa ja heiluu epävakaan näköisenä ilmavirran vaikutuksesta.

Twitterissä on julkaistu myös auton kojelautakameralla otettu video, jolle uskotaan tallentuneen se hetki, kun koneen moottorissa tapahtuu räjähdys. Jälkimmäisestä videosta on kertonut ainakin ilmailu-uutisia julkaiseva AirlineGeeks -sivusto.

Matkustajat ja henkilökunta selvisivät vammoitta

United Airlines kertoo NBC:n mukaan, etteivät koneen matkustajat tai henkilökunta ole loukkaantuneet tapahtuneen vuoksi. Yhtiön mukaan lennolla oli 231 matkustajaa ja kymmenen henkilökunnan jäsentä.

Yhdysvaltain ilmailuviranomainen FAA vahvisti muun muassa Twitterissä julkaistussa tiedotteessa, että United Airlinesin Boeing 777-200 kone oli laskeutunut lauantaina turvallisesti Denverin kansainväliselle lentokentälle.

FAA:n mukaan koneen oikeanpuoleiseen moottoriin oli tullut pian lentoon lähdön jälkeen vika. Ilmailuviranomainen kertoi myös olevansa tietoinen koneen reitiltä löytyvistä osista.

Unitedin lento 328 oli FAA:n mukaan lentämässä onnettomuushetkellä Denveristä Havaijin osavaltion pääkaupunki Honoluluun.