Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Barcelonassa mielenosoittajat ottivat jälleen yhteen poliisin kanssa – protestointi edellispäiviä rauhallisempaa

Espanjassa mielenosoittajat ovat ottaneet jälleen yhteen poliisin kanssa Barcelonassa. Sunnuntai oli jo kuudes perättäinen ilta, kun rap-artisti Pablo Haselin vapauttamiseksi osoitettiin mieltä.

Ryhmä naamioihin sonnustautuneita mielenosoittajia heitteli Barcelonan poliisilaitosta vartioivia poliiseja kohti muun muassa pulloja ja ilotulitteita. Sunnuntaina protestointi oli kuitenkin rauhallisempaa kuin edellispäivinä, joina mielenilmaukset ovat kärjistyneet väkivaltaisiksi yhteenotoiksi.

Mielenosoitukseen kerääntyi sunnuntaina useita satoja ihmisiä. Mielenosoittajat kokoontuivat päärautatieaseman eteen, mistä he marssivat kaupungin keskustaan. Paikalla oli paljon poliiseja.

Osa mielenosoittajista asetti barrikadeja Barcelonan pääkadulle La Ramblalle ja heitteli poliisia esineillä. Poliisi kertoi Twitterissä, että ainakin viisi ihmistä oli otettu kiinni vaatekaupan ikkunoiden särkemisen ja poliisin vahingoittamisen vuoksi.

Lauantaina mielenosoittajat olivat puolestaan murtautuneet kauppoihin Passeig de Gracian shoppailukadulla ja ryöstelivät tunnettujen vaatevalmistajien liikkeissä.

Barcelonassa ja muissa Espanjan koillisosassa sijaitsevan Katalonian kaupungeissa on otettu tiistain jälkeen kiinni yhteensä yli sata ihmistä.

Mielenosoitukset alkoivat sen jälkeen, kun Hasel pidätettiin tiistaina Lleidan yliopistolta Kataloniasta, minne hän oli linnoittautunut tukijoineen. Hänet oli tuomittu aikaisemmin yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen. Räppärin oli ollut määrä aloittaa vankeustuomionsa perjantaina, mutta hän ei saapunut vankilaan.

Hasel on tuomittu muun muassa monarkiaa halventavista ja terrorismia ihannoivista lyriikoista ja sosiaalisen median viesteistä.

Tuomiota on arvosteltu laajalti sananvapauden polkemisena. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on kutsunut Haselin tuomiota epäoikeudenmukaiseksi ja kohtuuttomaksi.