Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Suomessa seitsemän uutta koronakuolemaa ja 390 uutta koronatartuntaa

Suomessa 282 730 ihmistä on saanut koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Rokotteen toisen annoksen on saanut yli 73 000 ihmistä. Yhteensä rokoteannoksia on annettu melkein 356 000.

Eniten rokoteannoksia on annettu Helsingin ja Uudenmaan (Hus), Varsinais-Suomen sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirien alueilla.

Selkeästi eniten koronarokotteen saaneita löytyy 80 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien ikäryhmästä. Tässä ryhmässä rokotteen saaneiden määrä on yli 120 000.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeaan on maanantaihin mennessä tehty koronarokotteista 653 haittavaikutusilmoitusta, joista vakavia ilmoituksia 201.

Fimean mukaan haittavaikutusilmoitukset kuvastavat ilmoittajan havaintoja ja näkemyksiä, eivätkä tarkoita sitä, että rokotteen ja havaittujen vaikutusten välinen mahdollinen yhteys olisi vahvistettu.

Yle kertoi maanantaina, että rokotetta menee hukkaan, sillä osassa maata käytetään rokotuksissa turhan suuria ruiskuja. Sopivan kokoisista ruiskuista on maailmanlaajuinen pula, ja siksi Suomessa on jouduttu turvautumaan suurempiin ruiskuihin. Pienemmillä ruiskuilla saadaan mitattua rokotepullosta tarkemmin annoksia kuin suuremmilla, jolloin hävikkiä ei juuri synny.

Virusmuunnoksia todettu yli 550

Suomessa on tänään raportoitu yhteensä seitsemän uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo THL. Tautiin liittyviä kuolemia on tähän mennessä raportoitu 733.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 170 ihmistä, joista teho-osastoilla on 30 potilasta.

Virusmuunnoksia on todettu tähän mennessä yhteensä 556 kappaletta. Näistä 530 on Britannian muunnosta, 25 Etelä-Afrikan ja yksi Brasilian muunnosta.

Taudin ilmaantuvuus on kasvanut 11 sairaanhoitopiirin alueella. Ilmaantuvuusluku kertoo tautitapaukset kahden viikon ajalta sataatuhatta asukasta kohden.

Kahden viikon tartuntamäärä noussut liki tuhannella

Suomessa on todettu 390 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 163 tartuntaa, mikä on 966 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana on raportoitu 3 470 tartuntaa. Tämä on 777 enemmän kuin edeltävien seitsemän vuorokauden aikana.

Koronatartuntoja on tähän mennessä raportoitu yhteensä 54 132.

Rokotustodistus käyttöön toukokuussa

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on täsmentänyt tietoja sähköisestä koronarokotustodistuksesta. Ministeriön mukaan todistuksessa näkyisi tietoja muun muassa rokotetusta ihmisestä ja annetusta rokotteesta. Todistuksen saisi käyttöönsä Omakanta-palvelusta ja se voisi olla puhelimesta näytettävä sähköinen rokotustieto, joka voitaisiin myös tulostaa paperille.

Sähköinen koronarokotustodistus pyritään saamaan käyttöön toukokuussa. Sitä ennen vaaditaan kuitenkin STM:n asetus, joka tarkentaisi asiakastietolakia. Tavoitteena on, että asetus olisi valmis alkukeväästä.

Lisäksi STM:n tarkoituksena on, että myös muita rokotuksia koskevat todistukset voitaisiin saada suoraan Omakanta-palvelusta.

Lappeenrannassa yliopisto ja ammattikorkeakoulu sulkevat kampuksensa koronatartuntojen takia

Lappeenrannassa LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun Skinnarilan kampus suljetaan kokonaan opiskelijoita. Asiasta kertoo LUT-yliopisto .

Taustalla on opiskelijoiden keskuudessa todetut kymmenet koronavirustapaukset, jotka kytkeytyvät Holiday Club Saimaa -kylpylän koronavirusketjuun.

Asiasta kertoi aiemmin muun muassa Yle .

Kampuksen lähiopetus keskeytetään tästä päivästä alkaen. Keskeytys jatkuu 5. maaliskuuta saakka. Myös kampuksen käyttö opiskelijoiden taholta lopetetaan ja opiskelijoiden sähköiset avaimet poistetaan toiminnasta 7. maaliskuuta asti.

Suurin osa opetuksesta on järjestetty jo marraskuusta asti etäopetuksena. Poikkeuksen ovat muodostaneet muun muassa laboratorio-opetus sekä taito- ja taideaineiden opetukset.

Yliopiston mukaan riski kampusaltistuksiin on kohonnut suuren tartuntamäärän takia, vaikka 15.–20.2. ajalta ei olekaan tällä hetkellä tiedossa kampuksella tapahtuneita altistuksia.

Levillä on voinut altistua koronalle viikonloppuna

Kittilän Levillä sijaitsevassa K-Market Levinporossa on voinut altistua koronavirukselle, Kittilän kunta tiedottaa .

Ihmisiä, jotka ovat olleet kyseissä kaupassa perjantaina kello 10–20 tai lauantaina 9–20 välisenä aikana ja joilla on vähäisiäkin koronavirustautiin liittyviä oireita, kehotetaan hakeutumaan koronatesteihin.

Levi on suosittu Lapin talvimatkailukohde.