Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Jokaisen kauppiaan pahin koronapelko toteutui Levillä – koko henkilökunta karanteeniin, ilman apukäsiä edessä olisi konkurssi

K-Market Levinporon koko henkilökunta on määrätty karanteeniin henkilökunnan jäsenellä todetun koronavirustartunnan takia, kertoo Ilta-Sanomat. Työntekijä antoi positiivisen koronatestituloksen eilen maanantaina.

Kittilän kunta tiedotti maanantaina, että K-Market Levinporossa asioineet ovat saattaneet altistua koronavirukselle perjantaina 19. helmikuuta kello 10–20 ja lauantaina 20. helmikuuta kello 9–20 välisenä aikana.

Karanteenimääräysten takia kauppa sulki ovensa maanantaina iltapäivällä.

– Kauheaan paikkaan sattui tämä karanteenimääräys. Tämä oli se pahin pelko, K-kauppias Pirre Mahlberg kertoo Ilta-Sanomille.

Levillä on hiihtolomakauden takia meneillään yksi vuoden vilkkaimmista sesongeista, joten kauppiaan näkökulmasta koronatapaus sattui erittäin kehnoon aikaan.

Kaupan ei kuitenkaan tarvitse pitää oviaan suljettuna kovin kauaa, sillä korvaava henkilökunta saadaan Nuorgamin ja Ivalon myymälöistä. Heidän avullaan kauppa saadaan auki huomenna keskiviikkona.

Kauppiaan lisäksi K-Market Levinporossa on yhdeksän työntekijää. Korvaavaa henkilökuntaa saapuu viisi henkeä, joten kauppa ei pysty pitämään kaikkia toimintojaan auki. Esimerkiksi pakettipalvelut ja verkkokauppa ovat henkilökunnan karanteenien ajan kiinni.

Mahlberg arvioi Ilta-Sanomille, että Levinporon kiinni pitäminen läpi hiihtolomasesongin olisi ollut kuolinisku koko kaupalle.

– Sesonkivaihtelevuutta matkailukohteissa ei pysty edes tavallinen kauppias ymmärtämään. Yhdessä päivässä liikevaihto voi olla 200-kertainen edelliseen päivään verrattuna, Mahlberg kertoo.