Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aleksei Navalnyi on siirretty rangaistussiirtolaan – sijainnista ei ole kerrottu tarkemmin

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on siirretty rangaistussiirtolaan, kertoo Venäjän vankilaviraston johtaja uutistoimistoille.

– Hänet on siirretty sinne, missä hänen oikeuden päätöksen mukaan kuuluu olla, sanoi viraston johtaja Aleksandr Kalashnikov perjantaina valtiollisen uutistoimiston RIA Novostin mukaan.

Navalnyi tuomittiin ehdottomaan vankeusrangaistukseen aiemmin tässä kuussa muun muassa ehdonalaisensa rikkomisesta. Tuomiota pidetään poliittisena.

Kalashnikov ei kertonut tarkemmin, mihin Navalnyi on siirretty. Hän vakuutti Navalnyin istuvan tuomionsa "täysin normaaleissa olosuhteissa".

– Takaan, että hänen henkeensä tai terveyteensä ei kohdistu mitään uhkaa.

Navalnyin puolustusasianajaja kertoi eilen, että Navalnyi on siirretty moskovalaisesta pidätyskeskuksesta tuntemattomaan paikkaan. Asianajaja kertoo uutistoimisto AFP:lle, ettei edelleenkään tiedä päämiehensä olinpaikkaa.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin vaatinut vapauttamista

Navalnyi tuomittiin aiemmin tässä kuussa kolmen ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, josta suoritettavaksi rangaistusta jäi runsaat kaksi ja puoli vuotta.

Oikeus katsoi Navalnyin rikkoneen ehdonalaistaan, kun hän oli Saksassa sairaalahoidossa myrkytysyrityksensä vuoksi. Navalnyi syyttää myrkytysyrityksestä Venäjän turvallisuuspalvelua FSB:tä. Navalnyi otettiin kiinni, kun hän palasi Venäjälle tammikuussa.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on vaatinut Venäjää vapauttamaan Navalnyin.