THL: Suomessa kahdeksan uutta koronakuolemaa – sairaalahoidossa koronan vuoksi 239 ihmistä

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 2 222 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Maiju Ylipiessa, Saara-Miira Kokkonen / STT

Suomessa on raportoitu kahdeksan uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Koronaan liittyviä kuolemia on todettu Suomessa nyt yhteensä 750.

Sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi 239 ihmistä, joista tehohoidossa on 39. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut perjantaista 29:llä. Tehohoidossa on nyt yksi ihminen enemmän kuin perjantaina.

Muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja on todettu Suomessa yhteensä 1 235, joista brittimuunnosta on 1 170.

Suurin rokotekattavuus Lapissa ja Ahvenanmaalla

Ainakin yhden koronarokoteannoksen on saanut Suomessa THL:n mukaan noin 371 300 ihmistä. Rokotettujen määrä on noussut eilisestä noin neljälläsadalla. Toisen rokoteannoksen on saanut noin 81 200 ihmistä.

Yli 80-vuotiaista yli puolet on saanut ainakin ensimmäisen rokoteannoksen.

Alueellisesti suurin rokotekattavuus on tällä hetkellä Ahvenanmaalla, jossa 11 prosenttia väestöstä on saanut rokotteen. Lapin sairaanhoitopiirissä rokotettuja on seuraavaksi eniten eli 10 prosenttia.

Matalin rokotekattavuus on tällä hetkellä Itä-Savon (5,3 prosenttia) sekä Pohjois-Pohjanmaan (5,6) sairaanhoitopiireissä.

Kahdessa viikossa noin 7 400 tartuntaa

Aiemmin tänään raportoitiin 392 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7 402 tartuntaa, mikä on 2 222 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana on raportoitu 3 932 tartuntaa. Tämä on 462 enemmän kuin edeltävien seitsemän päivän aikana.

Koronavirustapausten ilmaantuvuus on Suomessa tällä hetkellä 128 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajalta.

Ilmaantuvuus on tällä hetkellä korkeinta Ahvenanmaalla (332) sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (254).

Ahvenanmaan tautitilanne on THL:n lukujen mukaan ryöpsähtänyt nopeasti: noin 30 000 asukkaan alueella todettiin viimeisten kahden viikon aikana sata uutta tartuntaa, kun edellisten kahden viikon aikana tartuntoja todettiin vain kolme.

Matalimman ilmaantuvuuden alueita puolestaan ovat Kainuu (10) ja Pohjois-Savo (16).

Yhteensä Suomessa on todettu nyt 58 064 koronavirustartuntaa.

Oulun kaupunginsairaalassa koronatartuntojen rypäs

Oulun kaupunginsairaalassa on tullut ilmi laaja koronatartuntarypäs, Oulun kaupunki kertoo.

Tartuntoja oli todettu maanantaihin mennessä yhteensä 45, joista 32 potilailla ja 13 työntekijöillä. Tartunnan saaneista saattohoito-osaston potilaista on kuollut kolme, kaupunki kertoi maanantaina.

Lisäksi altistuneita työntekijöitä on 18 ja altistuneita potilaita on 10.

Saattohoito-osastolla tapahtunut korona-altistus tuli ilmi viime viikon alussa, minkä jälkeen kaikki osaston potilaat ja työntekijät on testattu. Tartuntoja on havaittu tämän jälkeen saattohoito- ja kuntoutusosastoilla.

Oulun kaupungin mukaan tartuntojen torjunta- ja rajoitustoimet sairaalassa jatkuvat ja alkuviikosta tehdään uusia testauksia.

Perjantaina kaupunki kertoi, että tartuntaryppään osuus Oulun viimeviikkoisista tartunnoista oli noin 40 prosenttia. Oulu on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Sairaalan tartuntaryppäästä kertoivat aiemmin Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat .

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka