Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joogasalin pitäjä viety pakkotestiin koronan takia Iisalmessa – poliisi epäilee rikoksista, yrittäjä kiistää

Iisalmelaisella joogasalilla tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle on johtanut viranomaisten pakkokeinoihin. Joogasalin yrittäjä on otettu tartuntatautilain nojalla kiinni ja pakkotestattu.

Kiinniotto tapahtui Savon Sanomien ja Iisalmen Sanomien useista viranomaislähteistä vahvistamien tietojen mukaan maanantaina. Tieto salin joukkoaltistumisesta oli käynyt ilmi edeltävänä perjantaina, 26. helmikuuta.

Yrittäjä ei ollut mennyt viikonlopun aikana itse koronavirustestiin eikä antanut viranomaisille tietoja kaikista virukselle mahdollisesti altistuneista. Joogasalin ohella yrittäjä pyörittää Ylä-Savossa siivouspalvelua.

Yrittäjä perustelee toimintansa lakien ristiriitaisuuksilla ja omilla toimillaan. Hän kertoo menneensä heti perjantaina omaehtoisesti karanteeniin maaseudulle.

– En kieltäytynyt koronatestistä. Ilmoitin, etten mene heti testiin, koska minulla on sairaus, joka aiheuttaa herkästi verenvuotoa. Enkä halunnut levittää tautia kulkemalla julkisilla paikoilla, yrittäjä kertoo.

– En myöskään antanut tietoa kaikista asiakkaistani, koska minua sitoo tietosuojalaki.

Yrittäjä on jakanut tapauksestaan paljon tietoja sosiaaliseen mediaan. Ylä-Savon sote -kuntayhtymän mukaan tiedot eivät pidä kaikilta osin paikkaansa, mutta ei kommentoi asiaa enempää.

Itä-Suomen poliisilaitoksen komisario Hannu Virolainen sanoo poliisin antaneen Iisalmessa tartuntatautilain nojalla virka-apua kuntayhtymälle ja että tapauksen tiimoilta on käynnistetty esitutkinta.

– Epäillyt rikosnimikkeet ovat virkamiehen väkivaltainen vastustaminen ja terveyden vaarantaminen.

Koronavirukselle samasta lähteestä altistuneita on jo yli sata Iisalmessa – poliisi vapautti kiinniolleen naisen

Poliiseja karanteeniin Iisalmen koronakohutapauksen vuoksi – nainen myös puri poliiseja

Poliisi julkaisi koronakaranteenia rikkoneen nimen Iisalmessa – tekemisissä olleilta pyydetään yhteydenottoa

Poliisi perustelee yläsavolaisen yrittäjän nimen ja kuvan julkaisua: "Ihminen itse ei halua kertoa mitään, emmekä tiedä, mitä muutaman päivän aikana on tapahtunut"