Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Virus jatkaa etenemistään, korona levisi jo Uuteen-Kaledoniaankin

Yksi maailman viimeisistä koronattomista paikoista, Ranskan erityishallintoalue Uusi-Kaledonia Tyynellämerellä, on joutunut toteamaan, ettei viruksen leviämistä voi pysäyttää. Saarilla aloitetaan maanantaina kahden viikon koronasulku sen jälkeen, kun viranomaiset olivat todenneet yhdeksän tartuntaa.

Tartunnat tulivat ilmi, kun koulun johtava opettaja sairastui helmikuun puolivälissä Wallis ja Futunan erityishallintoalueella. Alustavien arvioiden mukaan hän on voinut levittää virusta jo tammikuussa.

Ihmiset ovat voineet tähän saakka matkustaa Ranskan Tyynenmeren erityishallintoalueelta toiselle ilman karanteenia, mutta muualta tulevien on pitänyt jäädä kahdeksi viikoksi hotelliin karanteeniin.

Ranska käytti aikoinaan Uutta-Kaledoniaa rangaistussiirtolana, koska se sijaitsee Tyynellämerellä kaukana Australian luoteisrannikosta.

Amsterdamissa 1 300 ihmistä pääsi juhlimaan luvan kanssa

Amsterdamissa 1 300 ihmistä pääsi lauantaina nauttimaan harvinaisesta dj-keikasta. Samalla he toimivat koekaniineina tutkimusprojektissa, jossa selvitetään, miten tapahtumapaikkoja voisi avata uudelleen koronaturvallisesti.

Koeluontoisesta tapahtumasta uutisoi muun muassa Guardian .

Osallistujat jaettiin kuuteen ryhmään, joita ohjeistettiin eri tavoin kasvomaskien käyttämisessä, välimatkan pitämisessä ja ympäriinsä liikkumisessa. Kaikilta osallistujilta vaadittiin negatiivinen koronavirustesti, ja heidän on käytävä uudessa testissä jälkeenpäin, Guardian kertoo.

Tapahtumapaikka ZiggoDomen kapasiteetti on tavallisesti jopa 17 000.

Hallinnon on määrä käyttää osallistujien käytöksestä saatavaa tietoa päätöksissä siitä, miten koronarajoituksia mahdollisesti tulevina kuukausina lievennetään.

– Toivomme, että tämän johdosta tapahtumapaikkoja voidaan avata yksilöllisin järjestelyin, sanoi tapahtuman järjestäjä Tim Boersma Guardianin mukaan.

Tutkimusprojektissa järjestetään samalla periaatteella myös liike-elämän konferenssi, kaksi jalkapallo-ottelua ja komediaesitys.