Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Suomalaisnainen mukaan Peter Nygårdia raiskauksista syyttävien naisten joukkoon

Liikemies Peter Nygårdia seksuaalirikoksista syyttävien naisten ryhmäkanteeseen on liittymässä suomalainen nainen, kertoo Helsingin Sanomat. Naisen mukaan Nygård raiskasi hänet vieraillessaan Helsingissä syksyllä 1987. Nainen oli tuolloin 17-vuotias lukiolainen.

– Sanoin ei varmaan kaikilla kielillä, mitä osasin, nainen kuvailee HS:lle.

Nainen sanoo, ettei kertonut raiskauksesta kenellekään, koska oli häpeissään ja pelkäsi aiheuttavansa vanhemmilleen pettymyksen.

Juridinen prosessi ryhmäkanteeseen liittymiseksi on meneillään asianajajien kanssa, HS kirjoittaa.

Viime vuonna Yhdysvalloissa nostetussa siviiliryhmäkanteessa on mukana kymmeniä naisia. Suomalais-kanadalainen Nygård on kiistänyt naisten syytökset. Nygårdin tiedottaja ei vastannut HS:n kommenttipyyntöön suomalaisnaisen tapauksesta.

Nygård pidätettiin joulukuun puolivälin tienoilla Kanadassa, ja häntä uhkaa luovutus Yhdysvaltoihin. Yhdysvallat syyttää häntä muun muassa alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista ja kiristyksestä. Rikosten sanotaan tapahtuneen vuosien 1990 ja 2020 välillä.

Ryhmäkanne on viranomaisten tutkinnasta erillinen prosessi.