Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finanssivalvonta asetti Privanet Securities -yhtiön erityisvalvontaan

Finanssivalvonta on asettanut asiamiehen valvomaan Privanet Securities Oy:n toimintaa. Asiamieheksi on asetettu asianajaja Anders Carlberg.

Finanssivalvonnasta annetun lain mukaan Finanssivalvonta voi asettaa asiamiehen valvomaan toimilupavalvottavan toimintaa muun muassa, jos valvottavan asiainhoidossa on esiintynyt taitamattomuutta, varomattomuutta tai väärinkäytöksiä.

Finanssivalvonnan mukaan Privanetin toiminnassa on havaittu useita laiminlyöntejä sääntelyn noudattamisessa viime ja toissa vuoden aikana.

Finanssivalvonta on havainnut laiminlyöntejä muun muassa Privanetin vakavaraisuuden hallinnassa, sillä vakavaraisuus alitti viime vuonna toistuvasti lain edellyttämän minimitason. Lisäksi Privanet on antanut totuudenvastaisia ja harhaanjohtavia tietoja eikä ole hallinnut eturistiriitatilanteita asianmukaisesti tarjotessaan sijoituspalveluita.

Finanssivalvonnan mukaan Privanet ei myöskään ole riittävällä tavalla hallinnut Realinvest-joukkorahoituspalveluunsa liittyneitä riskejä.

"Mittavia laiminlyöntejä"

Finanssivalvonta katsoo, että edellä mainitut laiminlyönnit ovat ainakin osittain johtuneet puutteista Privanetin sisäisessä valvonnassa ja riskienhallinnassa.

– Nämä laiminlyönnit ovat olleet mittavia, eikä Finanssivalvonta voi varmistua, että Privanetin korjaavat toimenpiteet ovat kaikissa tilanteissa olleet riittäviä. Tästä syystä Finanssivalvonta katsoo asiamiehen asettamisen olevan tarkoituksenmukainen keino varmistaa, että Privanetin toiminta täyttää sääntelyn edellytykset, Finanssivalvonta kirjoittaa tiedotteessaan.

Finanssivalvonnan päätös ei edellytä Privanetin asiakkailta toimenpiteitä. Finanssivalvonta tarkastelee asiamiehen tarpeellisuutta uudelleen viimeistään syyskuussa.

Finanssivalvonnan päätös ei ole vielä lainvoimainen. Privanetilla on oikeus valittaa päätöksestä 30 päivän kuluessa siitä, kun se on saanut päätöksestä tiedon.