Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aasian pörssit nousivat vahvasti plussalle Yhdysvaltain koronaelvytyspaketin jälkimainingeissa – myös Helsingissä pörssikauppa alkoi nousuvireisesti

Aasian suurimpien pörssien yleisindeksit päätyivät torstaina vahvasti plussalle Yhdysvaltain massiivisen koronaelvytyspaketin jälkimainingeissa.

Shanghain pörssissä yleisindeksi nousi peräti 2,4 prosenttia. Hongkongin pörssin Hang Seng -indeksi nousi 1,7 prosenttia, ja Tokion pörssin Nikkei 225 nousi 0,6 prosenttia.

Yhdysvalloissa New Yorkin pörssin Dow Jones -indeksi sulkeutui keskiviikkona uudessa ennätyslukemassa sen jälkeen kun jättiläismäinen, 1,9 biljoonan dollarin koronaelvytyspaketti hyväksyttiin edustajainhuoneessa.

Teollisuuspainotteinen Dow Jones kohosi 1,5 prosenttia 32 297,02 pisteeseen.

Laajapohjainen S&P 500 nousi 0,6 prosenttia. Teknologiapainotteinen Nasdaq sen sijaan liukui vajaat 0,1 prosenttia.

Euroopassa pörssien reaktio ei torstaiaamuna ollut yhtä yksiselitteinen. Lontoon pörssin FTSE 100 -indeksi oli puolen päivän jälkeen 0,3 prosenttia miinuksella, kun taas Frankfurtin Dax-indeksi oli lähtötasollaan ja Pariisin pörssin CAC-indeksi 0,1 prosenttia plussalla.

Helsingin pörssin OMXH-indeksi oli samaan aikaan 0,9 prosenttia plussalla.