Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjola-Norden teettää erityistilintarkastuksen, pääsihteeri sivuun – Puheenjohtaja Vartiainen pitää HBL:n julkaisemia tietoja erittäin vakavina

Pohjola-Norden teettää erityistilintarkastuksen ja siirtää syrjään pääsihteeri Michael Oksasen. Virkavapaus on palkaton ja jatkuu selvityksen ajan, kertoo järjestö tiedotteessaan.

Asiasta on uutisoinut viikonloppuna Hufvudstadsbladet .

Toimet liittyvät Hufvudstadsbladetin juttuun, jonka mukaan liiton hallinnossa ja taloudenhoidossa on ilmennyt epäselvyyksiä. Oksasen väitetään nostaneen perusteettomia kilometrikorvauksia tuhansien eurojen edestä sekä ottaneen itselleen autoedun ilman työnantajansa lupaa. Pääsihteerin palkanmaksuissa itselleen on lehden mukaan myös kysymysmerkkejä.

Pohjola-Nordenin puheenjohtaja Juhana Vartiainen (kok.) pitää HBL:n julkaisemia tietoja erittäin vakavina.

– Ahdistavin hetki mitä olen kokenut, koska haluan päättäjänä ja luottamushenkilönä hoitaa asioita niin hyvin kuin vaan on mahdollista, Vartiainen sanoi HBL:lle.

Hänen mukaansa Pohjola-Nordenin hallitus vetää johtopäätöksensä, kun erityistilintarkastus on valmistunut.

Hufvudstadsbladet arvioi, että järjestön hallituksen rooli on vyyhdessä keskeinen. Vartiainen sanoo, että asiaan saadaan valaistusta erityistilintarkastuksessa.

"Toimin hyvässä uskossa"

Oksanen kertoi HBL:lle toimineensa hyvässä uskossa nostaessaan kilometrikorvauksia. Hän sanoo käyttäneensä Pohjola-Nordenin liisamaa yritysautoa, jonka polttoainekustannukset hän on maksanut itse. Hän katsoi olleensa oikeutettu kilometrikorvauksiin. Oksanen sanoo maksaneensa takaisin Pohjola-Nordenille 7 665 euroa.

Kansalaisjärjestö Pohjola-Nordenin tehtävänä on edistää pohjoismaista yhteistyötä ja lisätä Pohjoismaiden tunnettuutta Suomessa.

Kansanedustaja Vartiainen on kokoomuksen pormestariehdokas Helsingissä. Oksanen on RKP:n kuntavaaliehdokas Kemiönsaaressa.