Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi valvontaviikosta: Kännykkää räplättiin ratissa, turvavyö auki yli tuhannella

Poliisi löysi kosolti moitittavaa suomalaisten autoilusta, kun turvalaitteiden käyttöä ja tarkkaamattomuutta liikenteessä valvottiin tehostetusti viime viikko. Valvontaviikon aikana havaittiin noin 730 puhelimen käyttöä ajon aikana sekä noin 1 200 turvavyön käyttämättä jättämistä.

Nämä rikkomukset otetaan huomioon myös toistuvien rikkomusten ajokieltoja määritettäessä.

Tarkkaamattomuuden valvonnassa ovat luupin alla sellainen toiminta ja seikat, jotka vaikuttavat kuljettajan ajamiseen keskittymiseen tai muun liikenteen havainnointiin.

– Tyypillisesti tarkkaamattomuus liikenteessä johtuu puhelimen käytöstä ajon aikana. Riski joutua liikenneonnettomuuteen kasvaa moninkertaiseksi, jos puhelimella soitetaan tai kirjoitetaan tekstiviestiä ajamisen aikana, sanoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta tiedotteessa.

Onnettomuustietoinstituutin julkaiseman vuoden 2019 raportin mukaan liikenneonnettomuuksissa kuolleista henkilö- tai pakettiautossa matkustaneista lähes puolet ei käyttänyt turvavyötä. Heistä arviolta joka kolmas olisi voinut selvitä onnettomuudesta hengissä, jos turvavyö olisi ollut kiinni.