EU-komissio päässyt sopuun Biontechin ja Pfizerin kanssa rokotetoimitusten pienestä vauhdittamisesta

10 miljoonaa annosta toimitetaan aiemmin kuin alun perin oli arvioitu. AFP / LEHTIKUVA

Heta Hassinen / STT

Euroopan komissio on päässyt sopuun Biontechin ja Pfizerin kanssa koronarokotetoimitusten vauhdittamisesta huhti–kesäkuussa. Komissio kertoo, että yhtiöiden koronarokotetta on määrä saada EU-maihin 10 miljoonaa annosta alun perin arvioitua enemmän. Näin Biontechin ja Pfizerin koronarokotteita saataisiin toimitettua EU:hun yhteensä noin 200 miljoonaa annosta toisella vuosineljänneksellä.

Kyseiset 10 miljoonaa annosta perustuisivat jo aiemmin tehtyyn sopimukseen, niiden toimitusta aikaistettaisiin loppuvuodelta toiselle vuosineljännekselle.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pitää loppukevättä ja alkukesää tärkeänä rokotestrategioiden toteuttamisen kannalta.

– Tämä on erittäin hyvä uutinen. Se antaa jäsenmaille liikkumavaraa ja mahdollisesti täyttää toimituksiin jääneitä aukkoja, von der Leyen sanoi tiedotteessa.

EU-maiden on vielä hyväksyttävä komission ehdottama muutos.

Ensimmäisenä EU-myyntiluvan saanut koronarokote

Biontechin ja Pfizerin koronarokote oli ensimmäinen, joka sai myyntiluvan EU:ssa ja rokotukset sillä aloitettiin joulukuun lopussa EU-maissa.

Alkuvuodesta EU tuplasi rokotetta koskevan tilauksensa, ja yhteensä EU on tilannut noin 600 miljoonaa annosta Biontechin ja Pfizerin rokotetta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka