Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhanen: VM:n kansliapäällikkönimitys esillä torstaina valtioneuvoston istunnossa – MT:n mukaan Juha Majanen on nousemassa Hetemäen seuraajaksi

Valtiovarainministeriön uuden kansliapäällikön pitkäksi venähtänyt nimitysprosessi saattaa ylittää maaliviivan tällä viikolla.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) vahvistaa, että nimitys on esillä torstaina valtioneuvoston istunnossa. Vanhanen kertoo tehneensä nimitysesityksen, mutta ei kommentoi sen sisältöä.

– En vahvista suuntaan enkä toiseen muuta kuin tämän aikataulun, että olen tehnyt esityksen torstain istuntoon ja aikanaan selviää sen sisältö, Vanhanen kommentoi tiedotustilaisuudessa, jonka hän piti EU-maiden valtiovarainministerien kokouksen jälkeen.

Maaseudun Tulevaisuus kertoi tänään, että kansliapäälliköksi on nousemassa tehtävää määräaikaisesti hoitanut Juha Majanen.

Majanen on ollut tehtävässä viime syyskuusta lähtien, kun Martti Hetemäki jäi eläkkeelle. Majanen on aiemmin toiminut ministeriön hallinto- ja kehitysjohtajana sekä ylijohtajana.

Pitkä nimitysprosessi

Hetemäen seuraajan valinta on ollut pitkä prosessi, ja haku on ollut käynnissä jo loppuvuodesta 2019.

Edellinen valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) esitti kansliapäälliköksi alivaltiosihteeri Päivi Nergiä viime keväänä, mutta veti esityksen pois, kun SDP asettui vastahankaan ja eduskunnan perustuslakivaliokunta moitti eduskunnan tiedonsaantia sote-uudistuksen valmistelussa. Nerg oli viime vaalikaudella uudistuksen projektijohtajana.

Virka avattiin uuteen hakuun viime lokakuussa ja hakijoita ilmoittautui 21.