Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS-gallup: Perussuomalaiset kasvatti eroa SDP:hen, myös keskustan suosio nousussa

Oppositiopuolue perussuomalaiset on edelleen maan suosituin puolue ja sen ero toisena olevaan pääministeripuolue SDP:hen kasvaa, kertoo Helsingin Sanomien teettämä mielipidemittaus.

Viime kuussa puolueet olivat lähes tasoissa, mutta nyt eroa on PS:n hyväksi prosenttiyksikön verran. Perussuomalaisia äänestäisi nyt 21,5 prosenttia suomalaisista, SDP:tä 20,5 prosenttia.

PS:n lisäksi kannatustaan nosti viime kuusta keskusta, jonka suosio harppasi 0,8 prosenttiyksikköä ja on nyt 11,8. Keskustan edellä on oppositiossa vaikuttava kokoomus 16,0 prosentin kannatuksella.

Kyselyn tehneen Kantar TNS:n tutkimusjohtaja Sakari Nurmela arvioi HS:lle, että SDP:n suosion heikkenemiseen on voinut vaikuttaa huononeva koronatilanne. Perussuomalaiset puolestaan ovat onnistuneet välttämään kohuja ja yksittäisten jäsenten irtiottoja.

– Voi olla, että moni ajattelee sen olevan nyt salonkikelpoisempi puolue kuin vielä vähän aikaa sitten, Nurmela pohtii HS:n jutussa.

Hallituksen muiden puolueiden kannatus on lähes ennallaan. Vihreät on 9,8 prosentissa, vasemmistoliitto 7,3 prosentissa ja RKP:n 4,4 prosentissa.

KD:n kannatus on mittauksen mukaan 3,7 ja nyt-liikkeen 2,6 prosenttia.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn haastateltiin 2 462 ihmistä helmikuun puolivälin ja maaliskuun puolivälin välisenä aikana. Tutkimuksen virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.