Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä pääosin rauhallinen päivä, yksittäiset vuorot ruuhkaisempia

Pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä torstai oli pääosin rauhallinen päivä, vaikka kaikki HSL:n ja suurin osa VR: n lähijunista olivat lakon takia pois liikenteestä.

– Koko bussiliikenne ei ole ruuhkautunut, mutta joitain yksittäisiä vuoroja on ollut ruuhkaisempia siellä välissä, sanoo HSL:n viestinnän päivystäjä Anton Aaltonen.

HSL onkin päivittänyt perjantaille yksittäisten lisävuorojen listaa nettisivuilleen . Listaa laadittaessa on pyritty reagoimaan lisääntyneisiin tarpeisiin.

– Esimerkiksi Jokelan ja Hyrylän välille lisättiin liikennettä jo tänään (torstaina) bussilinjalle.

Asiakkailta tullut palaute on Aaltosen mukaan osaltaan vaikuttanut vuorojen lisäämiseen. Toisaalta HSL:llä on ollut jo ennalta tiedossa, mitkä alueet ovat eniten junien varassa.

– Esimerkiksi Jokelaa osattiin hieman jo ennalta varoa.

Tieliikenteessä vain vähäistä lisäystä

Jokelaan HSL lisää perjantaina joka tunnille suuntaansa kello 5.10–22.40 ylimääräisen lähdön. Lisäksi vuoroväliä on tiivistetty esimerkiksi Vantaankosken ja Elielinaukion välillä. Siellä on kello 6–21 käytännössä esimerkiksi kymmenen minuutin vuoroväli linjalla 436.

Aaltonen uumoilee, että myös perjantaista on odotettavissa rauhallinen päivä. Jos jossain syntyy uusia ruuhkatilanteita, niitä yritetään hänen mukaansa sitten ratkaista lennosta.

Fintrafficin Helsingin tieliikennekeskuksesta puolestaan kerrottiin, ettei tieliikenne lisääntynyt torstaina merkittävästi.

– Aivan vähän olivat liikennemäärät isompia eiliseen (keskiviikkoon) nähden, mutta hyvin vähän, tieliikennekeskuksesta kerrottiin.

Teillä ei ollut jonoja eikä ruuhkia.

– Liikenne sujuu ihan normaalisti.

Lähijunat liikkeelle lauantaina

Rautatiealan Unioni ilmoitti keskiviikkoiltana, että veturinkuljettajat eivät tee töitä torstaina ja perjantaina. Veturinkuljettajat ovat ilmoittaneet palaavansa töihin lauantaina.

Veturinkuljettajat ilmoittivat lakon syyksi VR:n sopimusrikkomuksen ja vakiintuneiden työehtojen yksipuolisen muuttamisen. Veturinkuljettajat kutsuvat VR:n toimintaa vastuuttomaksi ja kertovat olevansa erittäin pettyneitä VR:n henkilöstöpolitiikkaan.

VR voitti kilpailutuksen HSL-lähijunaliikenteen operoinnista uuden kymmenvuotisen sopimuskauden ajaksi.