Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Floridan Miami Beach julisti hätätilan hallitakseen juhlivia lomailijajoukkoja – "Liikaa ihmisiä tulee ilman aikomusta noudattaa sääntöjä"

Yhdysvaltain Floridassa kevätlomien juhlinta on yltynyt sellaisiin mittoihin, että viranomaiset julistivat lauantaina Miami Beachin kaupunkiin hätätilan ja öisen ulkonaliikkumiskiellon.

Kaupunki ei enää pysty hallitsemaan lomailijajoukkoja, sanoi Miami Beachin pormestari Dan Gelber CNN :lle lauantaina.

– Liikaa ihmisiä tulee ilman aikomusta noudattaa sääntöjä. Tuloksena on ollut kaaosta ja sekasortoa enemmän kuin pystymme kestämään. Tilanne on pahentunut päivä päivältä, Gelber sanoi.

Myös väkivalta ja ilkivalta ovat viime päivinä lisääntyneet. Viime päivinä verkossa on kiertänyt videoita muun muassa merkittävää vahinkoa aiheuttaneista tappeluista ravintoloissa.

Perjantai-iltana joku ampui aseella ilmaan, ja tilanne yltyi mellakaksi, Gelber kertoi CNN:llä.

Gelberin mukaan lomailijoita on ollut selvästi enemmän kuin aiempina vuosina.

– Luulen, että se johtuu ainakin osaksi siitä, että muualla maassa on hyvin vähän paikkoja auki tai siellä on liian kylmää – tai sekä että, Gelber sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Koronan brittimuunnosta liikkeellä Floridassa

Floridassa on luovuttu tiukoista koronarajoituksista kuukausia ennen muita osavaltioita, vaikka virus leviää siellä edelleen, New York Times kirjoitti viikko sitten.

Lehden mukaan juuri Miami-Daden piirikunnassa, jossa Miami Beach sijaitsee, on vastikään koettu yksi maan pahimmista koronaviruksen tartunta-aalloista.

Koronaviruksen brittivarianttia on New York Timesin mukaan arvioitu olevan Yhdysvalloissa eniten liikkeellä juuri Floridan osavaltiossa. Brittivariantin arvioitiin maaliskuun alussa aiheuttavan noin 30 prosenttia osavaltion kaikista koronatartunnoista.

Koronavirukseen liittyvien kuolemien ja sairaalahoitoa vaativien tapausten määrät ovat kuitenkin Floridassa laskussa.

Väkeä kuin rock-konsertissa

Ulkonaliikkumiskielto tuli Miami Beachissa voimaan lauantaina iltakahdeksalta South Beachin alueella, johon kaupungin yöelämä keskittyy. Poliisin julkaiseman ilmakuvan perusteella ainakin kaupungin pääkadulla Ocean Drivella oli tyhjää pari tuntia kiellon alkamisen jälkeen.

Lisäksi liikenne mantereen ja Miami Beachin saaren välisillä silloilla katkaistiin yön ajaksi muilta kuin asukkailta, työntekijöiltä ja hotellivierailta.

Poliisi kertoi aikaisin sunnuntaina pidättäneensä "ainakin tusinan" ihmisiä ulkonaliikkumiskiellon voimaanastumisen jälkeen, CNN kertoo.

Kaupunginjohtaja Raul Aguilan mukaan Miami Beach ryhtyi toimiin yleisen turvallisuuden vuoksi. Aguilan mukaan Ocean Drivelle oli ennen ulkonaliikkumiskieltoa kerääntynyt ihmismassaa kuin rock-konserttiin.

Miami-Daden piirikunnassa on jo aiemmin ollut voimassa puoliltaöin alkava ulkonaliikkumiskielto, kertoo New York Times .

- - -

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.