Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusien ulkomaisten yritysten määrä nousi koronavuonna

Uusien ulkomaisten yritysten määrä Suomessa nousi viime vuonna. Uusia ulkomaisia yrityksiä tuli Suomeen lähes 300, joista merkittävä osa yritysostojen kautta. Tiedoista kertoo seurantansa perusteella Business Finland .

Määrä kasvoi vuoteen 2019 verrattuna kymmenillä, sillä tuolloin uusia ulkomaisia yrityksiä tuli Suomeen hieman alle 250. Huippuvuosi oli 2017, jolloin uusia ulkomaisia yrityksiä oli yli 330.

Ulkomaisomisteiset yritykset kokevat Suomen yhteiskunnan toimivana ja vakaana.

– Toimialoittain uusia ulkomaisia investointeja tehtiin eniten liike-elämän palveluihin sekä ICT-sektorille. Koronavuodesta eniten hyötyneet sektorit Suomessa olivat terveysteknologia, ICT, digitaaliset kuluttajapalvelut ja logistiikka, Business Finlandiin kuuluvan Invest in Finlandin johtaja Antti Aumo sanoo tiedotteessa.

Eniten uusia ulkomaisia suoria sijoituksia tuli kappalemääräisesti Ruotsista, Norjasta ja Britanniasta. Hieman yli puolet investoinneista sijoittui Uudellemaalle.

Aumo huomauttaa, että noin prosentti yrityksistä on ulkomaalaisomistuksessa, mutta ne ovat merkittäviä Suomen taloudessa.

– Arviomme mukaan nämä yritykset tuottivat Suomelle yhteensä yli 1,4 miljardia euroa yhteisöveroa ja 15 miljardia alv-tuloa, Aumo toteaa.

Yritys lasketaan tässä yhteydessä ulkomaalaisomisteiseksi, jos sen omistuksesta yli kymmenen prosenttia on ulkomaalaista. Pörssiyritykset eivät ole tässä tarkastelussa mukana.

Business Finland tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen.