Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

George Floydin kuolemasta epäillyn poliisin oikeudenkäynnin valamiehistö saatiin valittua

Pidätystilanteessa kuolleen mustan miehen, George Floydin, kuolemasta epäillyn poliisin Derek Chauvinin, 44, oikeudenkäynnin valamiehistön valinta saatiin tiistaina päätökseen Minneapolisissa Yhdysvalloissa.

Oikeudenkäynti alkaa maanantaina. Se on arvioitu kestävän noin kuukauden. Jos Chauvin tuomitaan kaikkein vakavimmasta syytteestä, toisen asteen murhasta, hän voi saada jopa 40 vuoden tuomion.

Floyd kuoli toukokuun lopussa Minneapolisissa, kun poliisi painoi häntä polvella niskasta liki yhdeksän minuutin ajan. Kolmen muun pidätystilanteessa mukana olleen poliisin oikeudenkäynti pidetään myöhemmin tänä vuonna.

Yhdysvalloissa alkoivat Floydin kuoleman jälkeen laajat mielenosoitukset, joissa vastustettiin muun muassa poliisiväkivaltaa ja rasismia.

Minneapolisin kaupunki kertoi aikaisemmin tässä kuussa, että se maksaa Floydin perheelle 27 miljoonan dollarin eli yli 22,5 miljoonan euron korvaukset.