Pyörävarkauksien määrä nousi ennätyslukuihin – korvauksia varastetuista pyöristä maksettiin viime vuonna noin 11 miljoonaa euroa

Vakuutusyhtiöille ilmoitettiin viime vuonna varastetuksi yli 20000 pyörää, vuotta aiemmin määrä oli reilut 17000. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Polkupyörävarkauksien määrä on noussut ennätyslukemiin, kertoo Finanssiala tiedotteessa. Pyörävarkauksia on tullut tietoon enemmän kuin kertaakaan vuoden 1992 jälkeen.

Vakuutusyhtiöille ilmoitettiin viime vuonna varastetuksi 20 900 polkupyörää. Edellisvuoden luku oli runsaat 17 600. Varastetuista pyöristä runsaat neljä prosenttia on sähköpyöriä.

Poliisin tietoon tuli vajaat 24 000 pyörävarkautta viime vuoden aikana. Luku poikkeaa vakuutusyhtiöiden luvusta, koska kaikista varkauksista ei haeta korvauksia.

Finanssialan turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen arvioi tiedotteessa, että pandemia-aikana lisääntynyt etätyö ja vähentynyt harrastusaktiivisuus ovat johtaneet siihen, että pyöriä on ollut entistä enemmän pihoilla. Samalla ihmiset ovat liikkuneet vähemmän ulkona, joten pyörävarkailla on ollut enemmän tilaisuuksia toimia.

Vakuutusyhtiöt maksoivat viime vuonna korvauksia varastetuista pyöristä yhteensä noin 11 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka