Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan joilla varaudutaan tulvahuippuihin, Uudellamaalla ollaan paikoin tulvarajojen yläpuolella

Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla nähdään tällä viikolla kevään tulvahuiput, ennakoi Etelä-Pohjanmaan ely-keskus.

Vaasan eteläpuolisilla joilla tulvahuippu saavutetaan alkuviikosta, Kyrön- ja Lapuanjoella viikon puolivälissä. Keski-Pohjanmaan joilla tulvahuippua ennustetaan ely-keskuksen mukaan myöhemmälle huhtikuulle.

Kevättulva on selvästi kahta edellisvuotta suurempi.

Ely-keskuksen tiedotteen mukaan Vaasan eteläpuolisten jokien tulvimisen ei uskota aiheuttavan merkittäviä haittoja. Kyrön- ja Lapuanjoen ennuste on vielä epävarma, sillä alkavan viikon lämpötilat ja sateet vaikuttavat tulvahuipun suuruuteen. Pahimpien ennusteiden mukaan jokien tulvaluukut on avattava ja tulvat voivat aiheuttaa vahinkoja rakennuksille ja haittaa liikenteelle.

Uudellamaalla vedenpinnat ovat paikoin nousseet tulvarajojen yläpuolelle. Paikallisen ely-keskuksen mukaan jokivesistöjen tulvahuippua odotellaan pääosin keskiviikolle, mutta koska lumi on sulanut vaiheittain, tulva on tasaantunut.