Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesärenkailla ajellut törmäsi ambulanssiin Siuntiossa – aamulla useampi kolari eteläisessä Suomessa

Kolme ihmistä loukkaantui aamulla henkilöauton ja ambulanssin nokkakolarissa Siuntiossa Uudellamaalla. Onnettomuus tapahtui aamuseitsemän aikoihin Evitskogintiellä. Poliisin mukaan kesärenkailla liikenteessä ollut henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi hälytysajossa olleeseen ambulanssiin. Loukkaantumisten vakavuudesta ei ole tarkempaa tietoa. Ambulanssissa ei tapahtumahetkellä ollut potilasta.

Eteläisessä Suomessa sattui aamun mittaan muitakin liikenneonnettomuuksia, joiden ei kuitenkaan tiedetä aiheuttaneen vakavia henkilövahinkoja.

Lohjalla Uudellamaalla sattui aamukahdeksan aikaan henkilöauton ja kuorma-auton peräänajo, jossa pelastuslaitoksen mukaan loukkaantui lievästi yksi ihminen. Myös Loimaalla Varsinais-Suomessa kuorma-auto ja henkilöauto kolaroivat aamulla, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Lisäksi Närpiössä Pohjanmaalla tapahtui aamulla kuolemaan johtanut henkilöauton ja kuorma-auton nokkakolari. Henkilöauto oli suoralla tieosuudella ajautunut vastaantulevan kuorma-auton kaistalle aamulla kello kahdeksan jälkeen Rantatiellä Töjbyn kylän pohjoispuolella. Henkilöauton kuljettaja kuoli. Kuorma-auton kuljettaja loukkasi jalkansa. Molemmat ajoneuvot vaurioituivat kauttaaltaan.

Ilmatieteenlaitos varoittaa, että ajokeli on tänään huono tai muuttuu päivän mittaan huonoksi lumi- ja räntäsateen vuoksi suuressa osassa maata.

Varoitus on annettu Satakunnasta Keski-Suomeen ja Kainuuseen ulottuvalle vyöhykkeellä ja sen pohjoispuolelle aina Lappiin saakka. Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa sään odotetaan muuttuvan huonoksi iltayöstä alkaen lumisateen vuoksi.

Ilmatieteen laitos kertoo sääennusteessaan, että lumi- tai räntäkuuroja tulee tänään yleisesti. Sää on myös yhä tuulista lähes koko maassa.

Tulvavaroitus kolmeen maakuntaan

Ilmatieteen laitos on tänään varoittanut tulvista kolmessa maakunnassa. Varoitus on voimassa Uudellamaalla, Pohjanmaan maakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla. Varoitus koskee kevättulvia, joiden vuoksi joet voivat tulvia pelloille ja katkaista paikallisliikennettä.

Kovan tuulen varoitus on tänään voimassa alueella, joka ulottuu Suomenlahdelta Pohjois-Itämeren itäosaan. Alueelle on odotettavissa lounaistuulta, jonka nopeus on noin 14 metriä sekunnissa. Tuulivaroitus merellä on voimassa huomisaamuun asti.