Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pariisin poliisi sakotti yli sataa koronasäännösten vastaisista päivälliskutsuista – juhlissa hienostoalueella on nautittu samppanjaa ja kaviaaria

Pariisin poliisi on lätkinyt sakkoja yli sadalle päivällisvieraalle, jotka osallistuivat laittomiin päivälliskutsuihin Ranskan pääkaupungissa sijaitsevassa ravintolassa.

Viranomaiset kertoivat Twitterissä saaneensa myöhään perjantai-iltana valituksia metelöinnistä ravintolassa. Virkavalta kiirehti paikalle sakottaen yli 110:tä juhlijaa ja otti kiinni tapahtuman järjestäjän sekä ravintolan johtajan.

Kaikki ravintolat ja kahvilat ovat olleet Ranskassa kiinni jo ainakin viisi kuukautta. Kuluneella viikolla maan mediassa on kuitenkin kerrottu varakkaille järjestetyistä maanalaisista juhlista, vaikka Ranskassa alkoi samaan aikaan uusi, rajoitettu koronasulku.

Yksityinen M6-televisiokanava julkaisi piilokameralla kuvattua materiaalia Pariisin hienostoalueella pidetyistä juhlista, joissa osallistujat nauttivat kaviaaria ja samppanjaa eikä kukaan käyttänyt kasvomaskia. Juhlien osallistumismaksu oli 220 euroa henkilöltä.

Juhlien järjestäjänä toiminut liikemies väitti, että niihin olisi osallistunut myös ministereitä, mutta poliisi ei löytänyt tästä todisteita.