Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiedätkö, paljonko koira maksaa ensimmäisenä vuotenaan? – Kulujen vertailussa paljastui rajuja eroja eri rotujen välillä, ranskanbulldog nousi omalle tuhatluvulleen

Koiria otettiin Suomessa lemmikiksi viime vuonna ennätystahdilla, mutta kuinka moni laskee tarkasti koiran kulut ennen hankintapäätöstä? Eläinklinikka FirstVet kartoitti vakuutusyhtiökumppaninsa Ifin kanssa keskimääräiset ensimmäisen vuoden kulut kuudelle erikokoiselle ja -rotuiselle koiralle.

Lopputulos oli, että ensimmäisenä vuotenaan koira maksaa omistajalle ainakin 2 000–4 000 euroa.

Kallein vertailussa oli ranskanbulldog, jonka ensimmäisen vuoden kustannukset olivat miltei 4 200 euroa. Sen jälkeen listalla tulivat labradorinnoutaja (3 207 euroa), shetlanninlammaskoira (3 019 euroa) ja valkoinen länsiylämaanterrieri (3 010 euroa).

Kuuden koiran kuluvertailussa edullisimmat kustannukset ynnättiin chihuahualle (2 842 euroa) ja jämtlanninpystykorvalle (2 418 euroa).

Kuluihin oli vertailussa otettu mukaan koiranpennun ostohinta, eläinlääkärikulut ja henkivakuutus, tarvikkeet, ruoka, rokotukset, lois- ja punkkihäädöt, turkinhoito, pentukoulu ja ensiapupakkaus.

FirstVetistä muistutetaan, että rotujen välillä on kuitenkin suuria kustannuseroja, sillä esimerkiksi perinnöllisiä terveysongelmia omaavien rotujen vakuutusmaksut ovat merkittävästi korkeammat kuin niin sanottujen terveempien rotujen.

Koirien ostohinnoiksi oli vertailussa listattu seuraavat lukemat: ranskanbulldog 2 200 euroa, chihuahua 1 700 euroa, shetlanninlammaskoira 1 500 euroa, labradorinnoutaja ja valkoinen länsiylämaanterrieri 1 300 euroa ja jämtlanninpystykorva 700 euroa.