Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Indianapolisissa FedExin tiloissa tehdyn joukkoampumisen takana ollut asemies oli kuljetusyhtiön entinen työntekijä

Yhdysvaltojen Indianapolisissa kuljetusyhtiö FedExin tiloissa useita ihmisiä surmannut asemies oli yhtiön entinen työntekijä. Viranomaiset kertoivat perjantaina, että mies ehti ampua hengiltä ainakin kahdeksan ihmistä ennen itsensä ampumista.

Yhtiö on poliisin mukaan vahvistanut 19-vuotiaan miehen olleen edellisen kerran yhtiön leivissä viime vuonna.

Yhdysvaltalaislehti Washington Postin mukaan liittovaltion poliisi FBI oli kuullut kyseistä työntekijää viime vuonna, koska tämän äiti oli ottanut yhteyttä lainvalvontaan. Äiti oli pelännyt poikansa yrittävän kuolla poliisin surmaamana.

Lisäksi miehen nimi on viranomaisten mukaan esiintynyt muutamissa poliisiraporteissa ja häneltä kerrotaan takavarikoidun ase noin vuosi sitten.

Uutiskanava CBS Newsin mukaan kaupungin poliisi on julkistanut kaikkien kahdeksan kuolonuhrin henkilöllisyyden. Kuolleista neljä oli yli 60-vuotiaita ja yksi yli 70-vuotias. Lisäksi joukossa oli kaksi 19-vuotiasta ja yksi 32-vuotias.

Uutiskanavan mukaan FedEx on kertonut kaikkien kuolleiden olleen yhtiön työntekijöitä. Lisäksi ampumisessa haavoittui useita henkilöitä.

Sikhejä edustavan kansallisen järjestön mukaan ainakin neljä ampumisessa surmatuista kuului paikalliseen sikhiyhteisöön. Järjestö kertoi odottavansa, että viranomaiset tekevät täyden tutkinnan.

– Vaikkemme tiedä vielä ampujan motiivia, hän kohdisti iskunsa laitokseen, jossa on tunnetusti töissä paljon sikhejä, sanoi järjestön toiminnanjohtaja Satjeet Kaur.

FBI:n edustajan mukaan viime vuonna tehdyn kuulemisen pohjalta ei tuolloin arvioitu olleen nähtävissä merkkejä rasistisesta väkivaltaisesta ääriajattelusta, kertoo Washington Post.

Kuudes joukkoampuminen viiden viikon sisään

Poliisin edustajan Craig McCarttin mukaan tekijä aloitti ampumisen pysäköintialueella, mistä hän siirtyi sisälle toimitilaan. Ampujalla oli käytössään kivääri. Viranomaiset pyrkivät edelleen määrittelemään teon motiivia.

– Hän nousi autosta ja alkoi melko nopeasti ampua sattumanvaraisesti toimipaikan ulkopuolella. Hänellä ei ollut yhteenottoa kenenkään paikalla olleen kanssa, eikä siellä ollut järjestyshäiriötä. Ei ollut myöskään riitaa, kertoi McCartt.

Kyseisissä FedExin toimitiloissa kerrotaan olevan töissä yhteensä yli 4 000 ihmistä. Ampumisen aikoihin paikalla oli ainakin sata ihmistä.

Hälytys kuljetusyhtiön tiloihin tuli poliisin mukaan paikallista aikaa noin kello 11 torstai-iltana eli Suomen aikaa perjantain puolella aamuviiden aikoihin.

Presidentti Joe Biden määräsi ampumisen jälkeen Valkoisen talon ja hallinnon rakennuksien liput laskettavaksi puolitankoon.

Yhdysvalloissa on ollut viime aikoina jälleen useita joukkoampumisia, joita Biden kuvaili vain viikkoa aiemmin epidemiaksi ja kansainväliseksi häpeäpilkuksi. FedExin tiloissa tapahtunut joukkoampuminen oli viiden viikon sisään jo kuudes Yhdysvalloissa.

Ampuma-aseita koskevat rajoitukset ovat Yhdysvalloissa kiistanalainen kysymys, ja Bidenin ehdotukset rajoituksista ovat kohdanneet tiukkaa vastarintaa republikaaneilta.