Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa yli puolet aikuisista on jo saanut vähintään yhden koronarokoteannoksen.

Yhdysvalloissa yli puolet aikuisista on jo saanut vähintään yhden koronarokoteannoksen. Yhdysvaltain tautikeskuksen mukaan rokoteannoksen oli sunnuntaihin mennessä saanut noin 130 miljoonaa yli 18-vuotiasta yhdysvaltalaista.

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut siis noin 50,4 prosenttia maan aikuisväestöstä. Täysin rokotettuja on 84 miljoonaa, mikä vastaa puolestaan 32,5 prosenttia kaikista aikuisista.

Yhdysvallat on koronarokotusohjelmansa kanssa muita maita edellä. Päivittäisissä tartunnoissa on kuitenkin havaittu tuoreeltaan piikki, ja johtava tartuntatautiasiantuntija Anthony Fauci varoitti maan olevan edelleen vaarallisessa tilanteessa.

Yhdysvalloissa on kirjattu eniten koronatartuntoja ja koronaan liittyviä kuolemia koko maailmassa.

Ontario raportoi sunnuntaina yli 4 000 uutta tartuntaa

Kanadan pääministeri Justin Trudeau ilmoitti sunnuntaina liittovaltion lähettävän resursseja ja tukea Ontarioon. Provinssi kamppailee parhaillaan huolestuttavan koronatartuntapiikin kanssa.

Ontarioon ollaan lähettämässä terveydenhuollon asiantuntijoita liittovaltion eri yksiköistä. Erityisesti tukea lähetetään Toronton kaupungin alueelle, jossa tilanne on Trudeaun mukaan kaikkein kriittisin. Pääministeri kertoi asiasta Twitteriin julkaistussa videossa.

Lisäksi kaikkein pahiten koronan kurittamiin Ontarion osiin ollaan lähettämässä pikatestejä. Trudeaun mukaan liittovaltio aikoo myös koordinoida muista provinsseista tulevan henkilökunnan siirtämisen Ontarioon ja maksaa heidän liikennöintikulunsa.

Ontario on Kanadan väkirikkain provinssi. Sunnuntaina noin 14 miljoonan asukkaan Ontario raportoi yhteensä 4 250 uutta tartuntaa ja 18 uutta kuolemantapausta. Sairaalahoitoon oli puolestaan tuoreeltaan joutunut yli 2 100 ihmistä, joista 741 on tehohoidossa.

Maan väkirikkain provinssi pitkittää koronarajoituksiaan

Perjantaina Ontario ilmoitti kiristävänsä ja pitkittävänsä liikkumisrajoituksia viruksen hillitsemiseksi. Provinssin pääministeri Doug Ford pidensi liikkumisrajoituksia toukokuun 19. päivään saakka ja käski Ontarion asukkaita käymään ulkona vain perustarpeiden puitteissa.

Lisäksi aluehallinto rajoittaa välttämättömien yritysten kapasiteettia sekä asettaa rajoituksia häille, hautajaisille ja uskonnollisille seremonioille.

Hitaan alun jälkeen myös Kanadassa on saatu kansallinen rokoteohjelma varsin hyvälle mallille. Kanadan tautitilannetta tarkkailevan sivuston mukaan lähes 24 prosenttia kanadalaisista on saanut vähintään yhden annoksen koronarokotetta.

Kanadassa on kirjattu tähän mennessä yli 1,1 miljoonaa koronatartuntaa ja noin 23 600 koronaan liittyvää kuolemaa.

Tilastosivusto Worldometerin mukaan Kanadassa on miljoonaa asukasta kohden vahvistettu noin 29 500 tartuntaa ja kirjattu 622 koronakuolemaa. Yhdysvalloissa vastaavat suhdeluvut ovat noin 97 400 ja 1 747.

Suomessa miljoonaa asukasta kohden on kirjattu reilut 15 000 koronatartuntaa ja 160 koronaan liittyvää kuolemantapausta.