Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyttäjä: George Floyd pyysi apua viimeiseen saakka, muttei saanut sitä

Minneapolisissa Yhdysvalloissa syyttäjä on aloittanut loppupuheenvuoronsa George Floydin kuolemasta syytetyn entisen poliisin oikeudenkäynnissä.

Syyttäjä Steve Schleicherin mukaan Floyd ei uhannut ketään ja pyysi apua viimeiseen asti.

– George Floyd aneli kunnes hän ei enää pystynyt puhumaan. Olisi vaadittu vain hieman myötätuntoa, mutta sitä ei ollut tarjolla tuona päivänä, Schleicher sanoi.

– Viimeiseen hengenvetoonsa asti hän pyysi apua, mutta poliisi ei auttanut häntä. Poliisi ei toiminut koulutuksensa mukaan, hän ei toiminut osastonsa voimankäytön ohjeiden mukaan, eikä hän myöskään elvyttänyt, syyttäjä luetteli.

– George Floyd ei uhannut ketään, hän ei yrittänyt vahingoittaa ketään.

Mustaihoinen Floyd kuoli viime vuoden toukokuussa, kun valkoinen poliisi Derek Chauvin painoi häntä polvella niskasta yli yhdeksän minuutin ajan. Chauvinia syytetään toisen asteen murhasta ja taposta. Jos Chauvin tuomitaan toisen asteen murhasta, hän voi saada 40 vuoden tuomion.

Puolustus on puolestaan pyrkinyt osoittamaan huumaavien aineiden käytön tai sydänsairauden johtaneen Floydin kuolemaan. Puolustuksen loppupuheenvuoro on vuorossa syyttäjän jälkeen.

Loppupuheenvuorojen jälkeen valamiehet tekevät päätöksensä eristyksissä. Tuomio vaatii yksimielisen päätöksen. Valamiehistön pohdinta voi kestää pitkään.