Kimmo Tiilikainen Geologian tutkimuskeskuksen pääjohtajaksi – liikenne- ja viestintäministeriön virkamiesjohtoon nousee Minna Kivimäki

Tiilikainen toimi keskustan kansanedustajana vuosina 2003–2019. Viime vaalikaudella Tiilikainen toimi Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa ensin maa- ja metsätalousministerinä ja sitten asunto-, energia- ja ympäristöministerinä. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Kimmo Tiilikainen (kesk.) on nimitetty Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) pääjohtajaksi. Tiilikaisen viisivuotiskausi alkaa kesäkuun alussa.

Tiilikainen toimi keskustan kansanedustajana vuosina 2003–2019. Viime vaalikaudella Tiilikainen toimi Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa ensin maa- ja metsätalousministerinä ja sitten asunto-, energia- ja ympäristöministerinä.

Viime vaaleissa Tiilikaisen ei onnistunut uusimaan kansanedustajan paikkaansa. Hän on elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.), valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) valtiosihteeri.

Koulutukseltaan Tiilikainen on maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja metsänhoitaja.

– Tiilikaisella on monialainen johtamiskokemus ympäristö-, maankäyttö- ja luonnonvara-asioista sekä geotieteistä vastaavista ministeriöistä sekä vahva yhteiskunnallisen päätöksenteon ja toimintaprosessien tuntemus ja laajat verkostot, työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Ilona Lundström luonnehtii tiedotteessa.

GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos, ja siten virkanimityksen esittelijänä oli elinkeinoministeri Lintilä. Tiilikaisen nimitys tehtiin valtioneuvoston yleisistunnossa.

Pääjohtajan tehtävään oli yhteensä 19 hakijaa.

Kivimäki LVM:n ykkösvirkamieheksi

Liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) kansliapäälliköksi on nimitetty Minna Kivimäki. Kivimäen viisivuotiskausi alkaa kesäkuun alussa.

Kansliapäällikkö on ministeriön korkein virkamiestehtävä. Nykyinen kansliapäällikkö Harri Pursiainen haki alun perin uudelle kaudelle, mutta vetäytyi kesken hakuprosessin. Pursiaisen poistuttua hakijoiden joukosta tehtävään pyrki yhteensä kuusi hakijaa.

Kivimäki on työskennellyt Suomen pysyvässä EU-edustustossa vuodesta 2016 lähtien. Aiempaa taustaa hänellä on myös LVM:n osasto- ja yksikönpäällikkötehtävistä.

Kivimäen nimityspäätös tehtiin valtioneuvoston yleisistunnossa.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka