Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marin keskustelee tänään muiden hallituspuolueiden puheenjohtajien kanssa – viisikko jatkaa sunnuntaina klo 11

Hallituspuolueiden puheenjohtajat jatkavat kehysriihineuvotteluja sunnuntaina.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo kirjallisessa kommentissa STT:lle, että hän käy tänään keskusteluja puheenjohtajien kanssa erikseen avoinna olevista kysymyksistä.

Tämän jälkeen valtioneuvoston kanslia tarkensi, että puheenjohtajien neuvottelu jatkuu sunnuntaina klo 11. Paikkana on aikaisempien päivien tapaan Helsingin Säätytalo.

Marin ilmoitti eilen kuuden aikaan illalla, että neuvotteluita jatketaan viikonlopun ajan puheenjohtajaviisikon kesken. Pahasti pitkittyneiden neuvotteluiden jatkamista kuitenkin vaikeuttaa osaltaan toiseksi suurimman hallituspuolueen keskustan sääntömääräinen puoluevaltuuston kokous, joka järjestetään tänään ja huomenna.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) puolestaan toisti tänään Ylen Ykkösaamun haastattelussa eilen illalla antamansa näkemyksen, että pieni tauko voi tehdä neuvotteluille hyvää.

Alun perin kaksipäiväiseksi tarkoitettu kehysriihineuvottelu alkoi keskiviikkona. Neuvottelujen päättyessä lopullisten päätösten hyväksymisen on odotettu venyvän ensi viikkoon.

Hallituskauden puoliväliin osuvassa riihessä hallituksen on tarkoitus tarkastella ohjelmansa etenemistä sekä valtion tulevaa talouskehitystä. Neuvotteluja on normaaliin tapaan pohjustettu kevään mittaan, mutta ne ovat venyneet tästä huolimatta.

Neuvotteluissa kiistan kohteeksi ovat julkisuuteen kerrottujen tietojen perusteella nousseet erityisesti työllisyystoimet ja niiden vaikutus julkiseen talouteen sekä velkaantuvan valtiontalouden tasapainottaminen. Julkisuudessa tätä vääntöä on käyty varsinkin keskustan ja vasemmistopuolueiden välillä.