Presidentti Niinistö sanoi MTV:lle odottaneensa kovempaa kieltä Putinin puheesta

Niinistö arvioi Venäjän joukkojen keskittämisessä Ukrainan rajalle olleen kyse voimannäytöstä. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Ville Väänänen / STT

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi MTV:llä lauantaina näytetyssä haastattelussa Venäjän presidentin Vladimir Putinin aiemmin pitämää puhetta, jossa Putin puhui punaisesta linjasta ja sen ylittämisestä.

Niinistö odotti puheen ulkopoliittisen osuudesta olevan pidempi ja sisältävän kovempaa kieltä.

– Kremlin tiedottaja näytti sanovan ainakin lehtitietojen mukaan, että Venäjä ei siedä omiin asioihinsa sotkeutumista tai Venäjän tietyllä tavalla sisäisiin asioihin vaikuttamista. Tuo punainen viiva esitettiin, että sen esittäjä Putin itse pitää oikeuden myös sen tulkintaan. Hän ei tässä puheessaan mitenkään kertonut missä se viiva on, missä asioissa tai miten hän tulee sitä tulkitsemaan.

Niinistö arvioi Venäjän joukkojen keskittämisessä Ukrainan rajalle olleen kyse voimannäytöstä. Hän sanoi, että jotkut ovat arvioineet sen olleen vastaveto Ukrainan presidentin lännelle tekemään avunpyyntöön.

Yhdysvaltojen ja Venäjän välejä Niinistö luonnehti huonoiksi, mutta kuitenkin selviksi. Niinistön mukaan Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien huippukokousaie elää yhä. Tapetilla kokouspaikaksi ovat Wien, Geneve ja Helsinki.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka