Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myanmarin sotilasjuntta lykkäsi Aung San Suu Kyin oikeuskäsittelyä

Myanmarin sotilasjuntta lykkäsi jälleen maan syrjäytetyn johtajan Aung San Suu Kyin oikeuskäsittelyä. Asiasta kertovat hänen asianajajansa, joiden mukaan käsittelyä on lykätty toukokuun 10. päivään.

Aung San Suu Kyitä vastaan on nostettu useita rikossyytteitä esimerkiksi koronamääräysten rikkomisesta ja laittomista radiopuhelimista.

Helmikuun alun sotilasvallankaappauksen jälkeen maassa on ollut toistuvasti uutta sotilasjohtoa vastustavia mielenosoituksia, joita juntta on tukahduttanut kovin ottein. Protesteissa on kuollut ainakin yli 750 ihmistä.

Kriisin on pelätty pahentuvan, sillä esimerkiksi maan itäosassa on käyty taisteluita KNU-kapinallisryhmän ja juntan välillä.

Muun muassa Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestö (ASEAN) on vaatinut loppua väkivaltaisuuksille. Juntta ilmoitti kuitenkin tiistaina, että se on valmis ehdotettuihin rauhantoimiin vasta, kun "maan tilanne on vakautunut".