Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesko tahkosi historiallisen alkuvuoden tuloksen

Kesko on tehnyt historian parhaan ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa, kertoo pääjohtaja Mikko Helander. Koronatilanne paisutti päivittäistavaroiden kaupankäyntiä, mutta myös rakennustarvikkeet ja autot kävivät hyvin kaupaksi alkuvuonna.

Keskon vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi tammi-maaliskuussa 116,2 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 65,1 miljoonaa. Kasvua liikevoittoon kertyi siis yli 50 miljoonaa euroa. Konsernin liikevaihto jatkoi viime vuoden tasolla ja oli noin 2,5 miljardia euroa.

Päivittäistavarakaupan puolella liikevaihto kasvoi kolme prosenttia 1,36 miljardiin euroon. Vertailukelpoinen liikevoitto paisui yli 81 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin voittoa kertyi hieman yli 60 miljoonaa euroa.

– Päivittäistavarakaupassa vahvuutemme on laaja kivijalkakauppaverkosto yhdistettynä tehokkaaseen ruoan verkkokauppaan sekä hyvin toimiva kauppiasmalli, Helander luonnehtii tiedotteessa.

Keskon päivittäistavaroiden vähittäismyynti kasvoi alkuvuonna 6,1 prosenttia, mikä päihittää Päivittäistavarakauppa ry:n arvion markkinan kokonaiskehityksestä. Kasvuarvio kokonaiskehityksestä alkuvuodelle on 5,8 prosenttia.

Ruoan verkko-ostostelu raketoi

Ruoan verkkokauppa on ollut kovassa nosteessa pandemian alusta saakka. Kun alkuvuonna koronatilanne synkkeni, näyttää verkko-ostelu menestyneen. Keskon mukaan ruoan verkkokaupassa myynti kasvoi alkuvuonna yli 300 prosenttia.

– Arvioimme ruoan verkkokaupan kasvavan merkittävästi Suomessa tällä vuosikymmenellä. Tavoitteenamme on olla myös tulevaisuudessa ruoan verkkokaupan selvä markkinajohtaja Suomessa, Helander sanoo.

Keskon kassaa kartutti myös selvästi rakentamissegmentin ennätystulos. Vertailukelpoinen liikevoitto oli tammi-maaliskuussa yli 31 miljoonaa euroa, moninkertainen verrattuna vuoden takaiseen 6,5 miljoonaan.

Myös autokaupan liikevaihto harppasi lähes 17 prosenttia.

Positiivinen tulosvaroitus annettu

Kesko nosti aiemmin huhtikuussa ennustettaan koko tämän vuoden vertailukelpoisesta liikevoitosta. Yhtiö arvioi vertailukelpoisen liikevoiton olevan haarukassa 570–670 miljoonaa euroa. Aiemmin arvio oli 520–620 miljoonaa euroa.

Kesko ylsi myös viime vuonna historiansa parhaaseen tulokseen. Keskon vuoden 2020 vertailukelpoinen liikevoitto oli 568 miljoonaa euroa ja liikevaihto 10,7 miljardia.