Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Yhä useampi ottaa asuntolainan yksin, viileä sää hillitsi vapun juhlintaa

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Asuntolainoja otetaan entistä enemmän yksin

Yhden hengen asuntolainat ovat kasvussa. Varsinkin yhä useampi ensiasunnon laina otetaan yksin, kerrotaan Osuuspankista, Nordeasta ja Säästöpankista.

Tätä selittää pääosin se, että yhden hengen taloudet ovat ylipäätään lisääntyneet Suomessa.

Määrällisesti eniten yhden hengen asuntolainoja otetaan Uudellamaalla, mutta Osuuspankin tilastojen mukaan pääkaupunkiseudulla yhden hengen asuntolainoja otetaan asukaslukuun suhteutettuna vähiten koko Suomessa. Syynä on todennäköisesti se, että pääkaupunkiseudulla vuokra-asuminen on selvästi yleisempää kuin muualla Suomessa.

Osuuspankissa noin puolet kaikista asuntolainoista on tällä hetkellä yhden hengen asuntolainoja.

Vapun myöhäsilta jatkui poliisin mukaan rauhallisena - juhlintaa ulkona saattoi hillitä paikoin pakkaselle taipunut sää

Vapun myöhäisillan juhlinta oli poliisin tiedotteiden mukaan ulkotiloissa rauhallista. Juhlintaa saattoi osaltaan hillitä lähelle nollaa tai sen alle viilennyt sää.

Lounais-Suomen poliisin mukaan Turun kaduilla ja puistoissa oli lauantaina liikkeellä selvästi vähemmän ihmisiä kuin vapunaattona perjantaina. Silti jotkut sinnittelivät Aurajoen rannalla varsin pitkään laskevasta lämpötilasta huolimatta, poliisi kertoi tviitissään.

Alueella riitti kuitenkin häiriökäyttäytymiseen ja pahoinpitelyihin liittyviä tehtäviä, poliisi kertoi.

Myös esimerkiksi Helsingin poliisi kertoi illalla vapunpäivän jatkuneen rauhallisena. Poliisi jatkaa valvontaa läpi yön erityisesti puistoissa ja Helsingin rautatieasemalla, tviitissä kerrottiin.

Marttilassa pelastuslaitos esti tulipalon leviämisen 25 000 kananpoikasen tuotantotilaan

Varsinais-Suomessa Marttilassa on yöllä ollut tulipalo maatilakeskuksen yhteydessä olevassa lämpökeskuksessa.

Päivystävä palomestari kertoo STT:lle, että palo olisi voinut levitä läheiseen tuotantotilaan, jossa on 25 000 kananpoikasta. Pelastuslaitos sai kuitenkin estettyä palon leviämisen.

Palosta ei ole koitunut henkilövahinkoja. Lämpökeskus sijaitsee päivystävän palomestarin mukaan syrjässä asutuksesta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta ennen kahta aamuyöllä. Syttymissyy ei ollut varhain aamulla tiedossa.

Paikalliset sadekuurot voivat häiritä sunnuntaikävelyjä

Sää jatkuu sunnuntaina enimmäkseen poutaisena, mutta viime päivien tapaan eri puolilla Suomea saatetaan nähdä paikallisia sadekuuroja.

Ilmatieteen laitoksen mukaan sadekuuroilta vältytään sunnuntaina ainoastaan eteläisimmässä Suomessa. Etelässä elohopea kipuaa päivisin 10 asteeseen ja Oulun korkeudella viiden asteen paikkeille. Lapissa jäädään korkeintaan viiteen asteeseen.

Poutaisen alkuviikon jälkeen maan etelä- ja keskiosiin odotetaan matalapainetta alkavan viikon puolivälissä.

Yhdysvaltalaisasiantuntija Fauci: Intia tarvitsee nyt usean viikon liikkumisrajoitukset

Poikkeuksellisen pahan koronavirustilanteen kanssa kamppailevan Intian olisi syytä turvautua usean viikon liikkumisrajoituksiin, arvioi yhdysvaltalainen tartuntatautiasiantuntija Anthony Fauci. Hän kommentoi Intian tilannetta Indian Express -lehdelle.

Intian pääministeri Narendra Modi hallintoineen on kuitenkin vastustanut kattavia kansallisia liikkumisrajoituksia, kertoo puolestaan uutistoimisto AFP. Pääministeri on vedonnut siihen, että vuosi sitten laajoista rajoituksista aiheutui vakavaa haittaa taloudelle ja ihmisille.

Fauci painotti haastattelussa, että olennaista olisi hankkia kiireesti lisää lääkintätarvikkeita, kuten happea, lääkkeitä ja suojavarusteita.

Intiassa kirjattiin huhtikuun aikana noin seitsemän miljoonaa uutta koronatartuntaa.

Osama bin Laden kuoli Yhdysvaltain iskussa kymmenen vuotta sitten

Tänään tulee kuluneeksi kymmenen vuotta terroristijärjestö al-Qaidan johtajan Osama bin Ladenin kuolemasta. Osama bin Laden kuoli yhdysvaltalaisjoukkojen uskaliaassa iskussa Abbottabadissa Pakistanissa.

Ruumis haudattiin mereen, jotta haudasta ei tulisi terroristijohtajan seuraajien pyhiinvaelluspaikkaa.

Yhdysvallat pitää Osama bin Ladenia syyllisenä vuoden 2001 terrori-iskuihin New Yorkissa. Lähes 3 000 ihmistä kuoli iskuissa World Trade Centerin kaksoistorneihin sekä Pentagoniin.

Yhdysvaltain joukot olivat yrittäneet surmata Osama bin Ladenia vuosien ajan. (Lähde: AFP)

Oscar-palkittu näyttelijä Olympia Dukakis on kuollut

Yhdysvaltalaisnäyttelijä, Oscar-palkittu Olympia Dukakis on kuollut 89-vuotiaana. Dukakisin kuoleman vahvisti tämän veli Apollo Dukakis Facebookissa. Hän kertoi siskonsa kärsineen terveysongelmista useiden kuukausien ajan.

Olympia Dukakis voitti Oscar-palkinnon parhaasta naissivuosasta vuonna 1987 julkaistusta elokuvasta Kuuhullut. Samasta roolityöstä hänet palkittiin myös Bafta- ja Golden Globe -palkinnoilla. Hän näytteli elokuvassa Cherin esittämän nuoren lesken äitiä.

Dukakis sai ylistystä myös roolistaan elokuvassa Teräskukat, joka julkaistiin vuonna 1989. (Lähde: AFP)