Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jo liikkumisrajoitusten valmistelu aiheutti hankaluuksia yrityksille, kertoo kauppakamarikysely

Kun hallitus keväällä valmisteli sittemmin kariutuneita liikkumisrajoituksia, yli puolet yrityksistä koki suunnitelmien ja niihin liittyvän "poukkoilevan viestinnän" haitanneen liiketoimintaansa. Asiaa selvitti Keskuskauppakamari kyselyssään.

Yrityksistä 17 prosenttia kertoi myynnin vähentyneen pelkästään julkisuudessa käydyn keskustelun perusteella. Noin 6 prosenttia kyselyyn vastanneista yrityksistä ehti käynnistää lomautukset tai yt-neuvottelut.

– Hallituksen liikkumisrajoituspuheet otettiin yrityksissä vakavasti, koska niillä olisi ollut merkittävää vaikutusta yritysten liiketoiminnalle. Yritykset ennättivät tehdä jo toimenpiteitä sen perusteella, mitä hallitus viesti. Tämä on hyvä muistutus siitä, että yrityksille ei ole ihan sama, miten asiat valmistellaan ja viestitään, sanoo Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi tiedotteessa.

Yrityksiltä lisäksi kysyttiin, miten ne arvelevat koronakriisin muuttavan yritystoimintaa. Joka kymmenes vastaaja arveli kriisin vähentävän henkilöstöä pysyvästi ja joka kahdeksas uskoi kriisin laskevan liikevaihtoa.

Kyselyyn vastasi noin 2 400 kauppakamarien jäsenyritystä useilta toimialoilta. Kuusi prosenttia vastaajista on yksinyrittäjiä, loput työnantajayrityksiä.